- Bewaar

- Bewaar
Saltimbocca van haas met geroosterde wintergroenten
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Barbaresco D.O.C.G. Reserva San Silvestro Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hazenrugfilets volledig ontdooien en dep goed droog .
-
Wrijf of borstel de bospaddenstoelen goed schoon.
-
Schil de aardperen en snij in dunne plakjes.
-
Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 4.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel alle groenten over een bakplaat met bakpapier.
-
Meng er het fijngesnipperde knoflook en de ui onder. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed en zet ± 20 min. in de oven.
-
Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Giet af en meng er de tapenade onder. Hou warm.
-
Leg 3 sneetjes pancetta op elke hazenrugfilet en leg er telkens 2 blaadjes salie bovenop. Steek elk blaadje vast met een prikkertje.
-
Smelt de boter in een pan en bak de hazenrugfilets mooi goudbruin aan elke kant.
-
Bak daarna nog 3 min. aan elke kant (haas wordt rosé gegeten). Haal de filets uit de pan en hou warm.
-
Giet 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat lichtjes inkoken.
-
Afwerking:
-
Haal de prikkertjes uit de hazenrugfilets en snij in schuine stukken. Lepel er wat saus rond.
-
Serveer met de geroosterde wintergroenten en de tagliatelle.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Barbaresco D.O.C.G. Reserva San Silvestro Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hazenrugfilets volledig ontdooien en dep goed droog .
-
Wrijf of borstel de bospaddenstoelen goed schoon.
-
Schil de aardperen en snij in dunne plakjes.
-
Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 4.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel alle groenten over een bakplaat met bakpapier.
-
Meng er het fijngesnipperde knoflook en de ui onder. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed en zet ± 20 min. in de oven.
-
Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Giet af en meng er de tapenade onder. Hou warm.
-
Leg 3 sneetjes pancetta op elke hazenrugfilet en leg er telkens 2 blaadjes salie bovenop. Steek elk blaadje vast met een prikkertje.
-
Smelt de boter in een pan en bak de hazenrugfilets mooi goudbruin aan elke kant.
-
Bak daarna nog 3 min. aan elke kant (haas wordt rosé gegeten). Haal de filets uit de pan en hou warm.
-
Giet 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat lichtjes inkoken.
-
Afwerking:
-
Haal de prikkertjes uit de hazenrugfilets en snij in schuine stukken. Lepel er wat saus rond.
-
Serveer met de geroosterde wintergroenten en de tagliatelle.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Barbaresco D.O.C.G. Reserva San Silvestro Piemonte - Italië