Saltimbocca van haas met geroosterde wintergroenten
Saltimbocca van haas met geroosterde wintergroenten

Saltimbocca van haas met geroosterde wintergroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 723 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 71.1 g
Eiwit 47.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenrugfilets volledig ontdooien en dep goed droog .

  3. Wrijf of borstel de bospaddenstoelen goed schoon.

  4. Schil de aardperen en snij in dunne plakjes.

  5. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 4.

  6. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel alle groenten over een bakplaat met bakpapier.

  10. Meng er het fijngesnipperde knoflook en de ui onder. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed en zet ± 20 min. in de oven.

  11. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  12. Giet af en meng er de tapenade onder. Hou warm.

  13. Leg 3 sneetjes pancetta op elke hazenrugfilet en leg er telkens 2 blaadjes salie bovenop. Steek elk blaadje vast met een prikkertje.

  14. Smelt de boter in een pan en bak de hazenrugfilets mooi goudbruin aan elke kant.

  15. Bak daarna nog 3 min. aan elke kant (haas wordt rosé gegeten). Haal de filets uit de pan en hou warm.

  16. Giet 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat lichtjes inkoken.

  17. Afwerking:
  18. Haal de prikkertjes uit de hazenrugfilets en snij in schuine stukken. Lepel er wat saus rond.

  19. Serveer met de geroosterde wintergroenten en de tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenrugfilets volledig ontdooien en dep goed droog .

  3. Wrijf of borstel de bospaddenstoelen goed schoon.

  4. Schil de aardperen en snij in dunne plakjes.

  5. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 4.

  6. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel alle groenten over een bakplaat met bakpapier.

  10. Meng er het fijngesnipperde knoflook en de ui onder. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed en zet ± 20 min. in de oven.

  11. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  12. Giet af en meng er de tapenade onder. Hou warm.

  13. Leg 3 sneetjes pancetta op elke hazenrugfilet en leg er telkens 2 blaadjes salie bovenop. Steek elk blaadje vast met een prikkertje.

  14. Smelt de boter in een pan en bak de hazenrugfilets mooi goudbruin aan elke kant.

  15. Bak daarna nog 3 min. aan elke kant (haas wordt rosé gegeten). Haal de filets uit de pan en hou warm.

  16. Giet 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat lichtjes inkoken.

  17. Afwerking:
  18. Haal de prikkertjes uit de hazenrugfilets en snij in schuine stukken. Lepel er wat saus rond.

  19. Serveer met de geroosterde wintergroenten en de tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 723 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 71.1 g
Eiwit 47.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Barbaresco D.O.C.G. Reserva San Silvestro Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal