- Bewaar

- Bewaar
Schelvis met tomatensalsa en waterkerspuree
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Château La France (wit) A.O.P. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de aardappelen in de schil in een ovenschaal en bestrooi met het zeezout.
-
Zet 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal de aardappelen uit de oven en laat even afkoelen.
-
Pel ze en prak fijn. Zet opzij.
-
Laat intussen de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snipper de peterselie, de sjalot en de teentjes knoflook fijn.
-
Snij de kappertjes grof.
-
Snij de tomaten in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Meng de fijngesnipperde sjalot en het knoflook, de blokjes tomaat, de fijngesnipperde peterselie en de kappertjes met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Schik de schelvishaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de tomatensalsa over. Zet ± 25 min. in de hete oven.
-
Snij intussen de grove stelen van de waterkers.
-
Verwarm de aardappelpuree en roer er de karnemelk onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er net voor het serveren de waterkers onder.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een stuk schelvis en geef er wat waterkerspuree bij.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 1/2 aardappel en snij in stukken. Ontpit 100 g pruimtrostomaten en snij in blokjes. 2 Kook de stukken aardappel 15 min. in een bodempje water. 3 Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de tomatenblokjes en 30 g diepgevroren schelvis toe. 4 Pureer en meng er 15 blaadjes waterkers, 5 blaadjes platte peterselie, 1 koffiel. plantaardige olie, 1 mespunt nootmuskaat en 1 mespunt peper onder.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Château La France (wit) A.O.P. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de aardappelen in de schil in een ovenschaal en bestrooi met het zeezout.
-
Zet 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal de aardappelen uit de oven en laat even afkoelen.
-
Pel ze en prak fijn. Zet opzij.
-
Laat intussen de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snipper de peterselie, de sjalot en de teentjes knoflook fijn.
-
Snij de kappertjes grof.
-
Snij de tomaten in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Meng de fijngesnipperde sjalot en het knoflook, de blokjes tomaat, de fijngesnipperde peterselie en de kappertjes met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Schik de schelvishaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de tomatensalsa over. Zet ± 25 min. in de hete oven.
-
Snij intussen de grove stelen van de waterkers.
-
Verwarm de aardappelpuree en roer er de karnemelk onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er net voor het serveren de waterkers onder.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een stuk schelvis en geef er wat waterkerspuree bij.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 1/2 aardappel en snij in stukken. Ontpit 100 g pruimtrostomaten en snij in blokjes. 2 Kook de stukken aardappel 15 min. in een bodempje water. 3 Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de tomatenblokjes en 30 g diepgevroren schelvis toe. 4 Pureer en meng er 15 blaadjes waterkers, 5 blaadjes platte peterselie, 1 koffiel. plantaardige olie, 1 mespunt nootmuskaat en 1 mespunt peper onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Château La France (wit) A.O.P. Bordeaux