Schelvis met tomatensalsa en waterkerspuree
Schelvis met tomatensalsa en waterkerspuree

Schelvis met tomatensalsa en waterkerspuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 10.7 g
Koolhydraat 51.4 g
Eiwit 29.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schik de aardappelen in de schil in een ovenschaal en bestrooi met het zeezout.

  4. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal de aardappelen uit de oven en laat even afkoelen.

  5. Pel ze en prak fijn. Zet opzij.

  6. Laat intussen de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  7. Snipper de peterselie, de sjalot en de teentjes knoflook fijn.

  8. Snij de kappertjes grof.

  9. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  10. Bereiding:
  11. Meng de fijngesnipperde sjalot en het knoflook, de blokjes tomaat, de fijngesnipperde peterselie en de kappertjes met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  12. Schik de schelvishaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de tomatensalsa over. Zet ± 25 min. in de hete oven.

  13. Snij intussen de grove stelen van de waterkers.

  14. Verwarm de aardappelpuree en roer er de karnemelk onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er net voor het serveren de waterkers onder.

  15. Afwerking:
  16. Leg op elk bord een stuk schelvis en geef er wat waterkerspuree bij.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 1/2 aardappel en snij in stukken. Ontpit 100 g pruimtrostomaten en snij in blokjes. 2 Kook de stukken aardappel 15 min. in een bodempje water. 3 Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de tomatenblokjes en 30 g diepgevroren schelvis toe. 4 Pureer en meng er 15 blaadjes waterkers, 5 blaadjes platte peterselie, 1 koffiel. plantaardige olie, 1 mespunt nootmuskaat en 1 mespunt peper onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schik de aardappelen in de schil in een ovenschaal en bestrooi met het zeezout.

  4. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal de aardappelen uit de oven en laat even afkoelen.

  5. Pel ze en prak fijn. Zet opzij.

  6. Laat intussen de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  7. Snipper de peterselie, de sjalot en de teentjes knoflook fijn.

  8. Snij de kappertjes grof.

  9. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  10. Bereiding:
  11. Meng de fijngesnipperde sjalot en het knoflook, de blokjes tomaat, de fijngesnipperde peterselie en de kappertjes met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  12. Schik de schelvishaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de tomatensalsa over. Zet ± 25 min. in de hete oven.

  13. Snij intussen de grove stelen van de waterkers.

  14. Verwarm de aardappelpuree en roer er de karnemelk onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er net voor het serveren de waterkers onder.

  15. Afwerking:
  16. Leg op elk bord een stuk schelvis en geef er wat waterkerspuree bij.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 1/2 aardappel en snij in stukken. Ontpit 100 g pruimtrostomaten en snij in blokjes. 2 Kook de stukken aardappel 15 min. in een bodempje water. 3 Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de tomatenblokjes en 30 g diepgevroren schelvis toe. 4 Pureer en meng er 15 blaadjes waterkers, 5 blaadjes platte peterselie, 1 koffiel. plantaardige olie, 1 mespunt nootmuskaat en 1 mespunt peper onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 10.7 g
Koolhydraat 51.4 g
Eiwit 29.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Château La France (wit) A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal