- Bewaar

- Bewaar
Tarbot met cognacsaus, gratin dauphinois en duo van courgette
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Snij met een dunschiller 8 brede repen van 1 courgette. Rol ze op en maak vast met een sprietje bieslook.
-
Snij de rest van de courgettes in blokjes van max. 1 cm.
-
Snipper de sjalotten, het knoflook en het bieslook fijn.
-
Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de diepgevroren gratin dauphinois op een bakplaat met bakpapier en bak af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Zet de tapastomaten en de courgetterolletjes de laatste 10 min. mee in de oven.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. sudderen. Roer er het fijngesnipperde bieslook onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak 1 fijngesnipperde sjalot 1 min. Overgiet met de cognac en de gevogeltefond. Laat 5 min. Koken en giet door een zeef. Roer er de koude boter in klontjes onder. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de courgetteblokjes over de borden en schik er de vis bij. Lepel er de saus over en serveer met de gratin dauphinois, een trosje tapastomaten en 2 rolletjes courgette.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Snij met een dunschiller 8 brede repen van 1 courgette. Rol ze op en maak vast met een sprietje bieslook.
-
Snij de rest van de courgettes in blokjes van max. 1 cm.
-
Snipper de sjalotten, het knoflook en het bieslook fijn.
-
Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de diepgevroren gratin dauphinois op een bakplaat met bakpapier en bak af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Zet de tapastomaten en de courgetterolletjes de laatste 10 min. mee in de oven.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. sudderen. Roer er het fijngesnipperde bieslook onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak 1 fijngesnipperde sjalot 1 min. Overgiet met de cognac en de gevogeltefond. Laat 5 min. Koken en giet door een zeef. Roer er de koude boter in klontjes onder. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de courgetteblokjes over de borden en schik er de vis bij. Lepel er de saus over en serveer met de gratin dauphinois, een trosje tapastomaten en 2 rolletjes courgette.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré