Tarbot met cognacsaus, gratin dauphinois en duo van courgette
Tarbot met cognacsaus, gratin dauphinois en duo van courgette

Tarbot met cognacsaus, gratin dauphinois en duo van courgette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 39.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snij met een dunschiller 8 brede repen van 1 courgette. Rol ze op en maak vast met een sprietje bieslook.

  5. Snij de rest van de courgettes in blokjes van max. 1 cm.

  6. Snipper de sjalotten, het knoflook en het bieslook fijn.

  7. Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de diepgevroren gratin dauphinois op een bakplaat met bakpapier en bak af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Zet de tapastomaten en de courgetterolletjes de laatste 10 min. mee in de oven.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. sudderen. Roer er het fijngesnipperde bieslook onder en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak 1 fijngesnipperde sjalot 1 min. Overgiet met de cognac en de gevogeltefond. Laat 5 min. Koken en giet door een zeef. Roer er de koude boter in klontjes onder. Kruid met peper en zout.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de courgetteblokjes over de borden en schik er de vis bij. Lepel er de saus over en serveer met de gratin dauphinois, een trosje tapastomaten en 2 rolletjes courgette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snij met een dunschiller 8 brede repen van 1 courgette. Rol ze op en maak vast met een sprietje bieslook.

  5. Snij de rest van de courgettes in blokjes van max. 1 cm.

  6. Snipper de sjalotten, het knoflook en het bieslook fijn.

  7. Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de diepgevroren gratin dauphinois op een bakplaat met bakpapier en bak af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Zet de tapastomaten en de courgetterolletjes de laatste 10 min. mee in de oven.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. sudderen. Roer er het fijngesnipperde bieslook onder en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak 1 fijngesnipperde sjalot 1 min. Overgiet met de cognac en de gevogeltefond. Laat 5 min. Koken en giet door een zeef. Roer er de koude boter in klontjes onder. Kruid met peper en zout.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de courgetteblokjes over de borden en schik er de vis bij. Lepel er de saus over en serveer met de gratin dauphinois, een trosje tapastomaten en 2 rolletjes courgette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 39.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal