- Bewaar

- Bewaar
Tomatensaus met aubergine
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en bestrooi met zout. Laat 30 min. uitlekken in een zeef. Spoel onder koud stromend water en dep droog.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook toe en laat nog 5 min. bakken.
-
Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de aubergineblokjes ± 5 min. al roerend goudbruin.
-
Voeg de spekreepjes en de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de balsamicoazijn, oregano, peper en zout. Laat de saus ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.
Deze saus is heerlijk bij pasta, gegrilde lamskotelet of varkensspiering.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en bestrooi met zout. Laat 30 min. uitlekken in een zeef. Spoel onder koud stromend water en dep droog.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook toe en laat nog 5 min. bakken.
-
Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de aubergineblokjes ± 5 min. al roerend goudbruin.
-
Voeg de spekreepjes en de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de balsamicoazijn, oregano, peper en zout. Laat de saus ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.
Deze saus is heerlijk bij pasta, gegrilde lamskotelet of varkensspiering.