Tomates d'amour
Tomates d'amour

Tomates d'amour

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 139 kcal
Vet 3 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 26.3 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 0.9 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Leg een vel bakpapier op een bord en bestrijk met de maïsolie. Bestrooi met 1 eetl. sesamzaad.

  4. Prik de tomaten op 8 prikkertjes.

  5. Bereiding:
  6. Doe 1 dl water en de suiker in een klein steelpannetje en breng aan de kook.

  7. Voeg de balsamicoazijn en de porto toe en laat 5 à 10 min. koken tot een karamelstroop.

  8. Dompel de tomaten in de karamelsaus. Zet ze op het bakpapier en besprenkel meteen met nog wat sesamzaad.

Tip

Bewaar de tomaten in de koelkast tot net voor het serveren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Leg een vel bakpapier op een bord en bestrijk met de maïsolie. Bestrooi met 1 eetl. sesamzaad.

  4. Prik de tomaten op 8 prikkertjes.

  5. Bereiding:
  6. Doe 1 dl water en de suiker in een klein steelpannetje en breng aan de kook.

  7. Voeg de balsamicoazijn en de porto toe en laat 5 à 10 min. koken tot een karamelstroop.

  8. Dompel de tomaten in de karamelsaus. Zet ze op het bakpapier en besprenkel meteen met nog wat sesamzaad.

Tip

Bewaar de tomaten in de koelkast tot net voor het serveren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 139 kcal
Vet 3 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 26.3 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 0.9 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal