Traditionele groene pesto

Traditionele groene pesto

10 min.
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 121 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 1 g
Eiwit 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes, was en droog ze. U hebt dubbel zoveel basilicumblaadjes nodig als olijfolie.

  3. Doe de basilicumblaadjes in een hoge beker, samen met het fijngesnipperde knoflook en de pijnboompitten. Mix alles heel fijn.

  4. Giet er beetje bij beetje de olijfolie bij, terwijl u blijft mixen. Meng er de parmezaan onder en kruid naar smaak met peper en zout. Indien nodig kan u nog even doorgaan met mixen.

  5. Bewaar de pesto in een gesloten bokaal in de koelkast. Breng enkele uren voor gebruik op kamertemperatuur.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes, was en droog ze. U hebt dubbel zoveel basilicumblaadjes nodig als olijfolie.

  3. Doe de basilicumblaadjes in een hoge beker, samen met het fijngesnipperde knoflook en de pijnboompitten. Mix alles heel fijn.

  4. Giet er beetje bij beetje de olijfolie bij, terwijl u blijft mixen. Meng er de parmezaan onder en kruid naar smaak met peper en zout. Indien nodig kan u nog even doorgaan met mixen.

  5. Bewaar de pesto in een gesloten bokaal in de koelkast. Breng enkele uren voor gebruik op kamertemperatuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 121 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 1 g
Eiwit 4.1 g

Bekijk het recept digitaal