Varkensgebraad met notenkorstje en zoeteaardappelpuree
Varkensgebraad met notenkorstje en zoeteaardappelpuree

Varkensgebraad met notenkorstje en zoeteaardappelpuree

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 4. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout.

  4. Hak de notenmengeling grof en meng met de boter. Besmeer er het varkensgebraad mee. Kruid met peper en zout.

  5. Leg het varkensgebraad in een braadslede en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Schil intussen de appelen en snij in stukken. Bak de appelen en het witloof de laatste 25 min. van de baktijd mee in de braadslede van het vlees.

  7. Schil de aardappelen en zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Prak tot puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Hak intussen de platte peterselie fijn. Bak de baconreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng met de platte peterselie.

  9. Snij het varkensgebraad in sneetjes en serveer met het witloof, de appeltjes en de zoeteaardappelpuree. Werk af met de bacon met peterselie.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 4. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout.

  4. Hak de notenmengeling grof en meng met de boter. Besmeer er het varkensgebraad mee. Kruid met peper en zout.

  5. Leg het varkensgebraad in een braadslede en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Schil intussen de appelen en snij in stukken. Bak de appelen en het witloof de laatste 25 min. van de baktijd mee in de braadslede van het vlees.

  7. Schil de aardappelen en zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Prak tot puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Hak intussen de platte peterselie fijn. Bak de baconreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng met de platte peterselie.

  9. Snij het varkensgebraad in sneetjes en serveer met het witloof, de appeltjes en de zoeteaardappelpuree. Werk af met de bacon met peterselie.

Bekijk het recept digitaal