Varkenskroontje met mosterdsaus en stoofpotje van peterseliewortel en bospaddenstoelen
Varkenskroontje met mosterdsaus en stoofpotje van peterseliewortel en bospaddenstoelen

Varkenskroontje met mosterdsaus en stoofpotje van peterseliewortel en bospaddenstoelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 15.9 g
Eiwit 60.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. weken)

  3. Laat de gedroogde paddenstoelen 30 min. weken in 5 dl lauw water.

  4. Schil intussen de peterseliewortels en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  6. Giet de geweekte paddenstoelen af door een fijne zeef en zet het weekwater opzij. Knijp de paddenstoelen uit en snij grof.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenskroontje aan beide kanten goudbruin. Schik het vlees in een ovenschaal en giet er het gezeefde weekwater van de paddenstoelen bij. Zorg ervoor dat het bezinksel niet meekomt. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Bak intussen de spekreepjes 5 min. goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal de spekreepjes uit de pan en zet opzij.

  11. Bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig in de pan van de spekreepjes. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en laat 20 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en een beetje zout (de spekreepjes zijn al gezouten).

  12. Roer er de laatste 5 min. de grofgesneden paddenstoelen en de spekreepjes onder.

  13. Haal het varkenskroontje uit de ovenschaal en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  14. Giet intussen de room in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Snij het varkenskroontje in 4 gelijke sneden en schik 1 snede op elk bord. Lepel er de mosterdsaus over. Serveer met kroketten en het stoofpotje van peterseliewortel en bospaddenstoelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. weken)

  3. Laat de gedroogde paddenstoelen 30 min. weken in 5 dl lauw water.

  4. Schil intussen de peterseliewortels en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  6. Giet de geweekte paddenstoelen af door een fijne zeef en zet het weekwater opzij. Knijp de paddenstoelen uit en snij grof.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenskroontje aan beide kanten goudbruin. Schik het vlees in een ovenschaal en giet er het gezeefde weekwater van de paddenstoelen bij. Zorg ervoor dat het bezinksel niet meekomt. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Bak intussen de spekreepjes 5 min. goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal de spekreepjes uit de pan en zet opzij.

  11. Bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig in de pan van de spekreepjes. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en laat 20 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en een beetje zout (de spekreepjes zijn al gezouten).

  12. Roer er de laatste 5 min. de grofgesneden paddenstoelen en de spekreepjes onder.

  13. Haal het varkenskroontje uit de ovenschaal en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  14. Giet intussen de room in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Snij het varkenskroontje in 4 gelijke sneden en schik 1 snede op elk bord. Lepel er de mosterdsaus over. Serveer met kroketten en het stoofpotje van peterseliewortel en bospaddenstoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 15.9 g
Eiwit 60.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Dobbel Palm Amberbier Wijn La Petite Muraille A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal