Veloutésaus
Veloutésaus

Veloutésaus

30 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 91 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem goed onder. Laat even drogen op het vuur tot u een lichte koekjesgeur ruikt.

  4. Roer er de warme bouillon beetje bij beetje onder en kruid met peper en zout. Laat ± 25 min. pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe goed door elkaar.

  5. Afwerking:
  6. Lekker bij vis en gevogelte.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem goed onder. Laat even drogen op het vuur tot u een lichte koekjesgeur ruikt.

  4. Roer er de warme bouillon beetje bij beetje onder en kruid met peper en zout. Laat ± 25 min. pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe goed door elkaar.

  5. Afwerking:
  6. Lekker bij vis en gevogelte.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 91 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 0.9 g

Bekijk het recept digitaal