Verse tomatensaus met champignons

Verse tomatensaus met champignons

30 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 51 kcal
Vet 2.5 g
Koolhydraat 4.5 g
Eiwit 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Snij verse champignons in schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Pel 6 tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij ze in 4, verwijder de pitten en vang het sap en de pitten op in een kom.

  6. Snij het tomatenvlees in kleine stukken.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie en laat er een versnipperde sjalot glazig in worden.

  8. Voeg de tomatenstukken toe en roer om. Giet het tomatensap en de pitten in een zeef boven de kookpan. Met een vork perst u er een maximum aan sap uit.

  9. Voeg 1/2 koffiel. bloemsuiker toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat afgedekt op een zacht vuur sudderen gedurende 15 min.

  10. Haal het deksel van de pan en voeg 100 g champignonschijfjes toe Laat zonder deksel nog 5 min. verder pruttelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Snij verse champignons in schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Pel 6 tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij ze in 4, verwijder de pitten en vang het sap en de pitten op in een kom.

  6. Snij het tomatenvlees in kleine stukken.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie en laat er een versnipperde sjalot glazig in worden.

  8. Voeg de tomatenstukken toe en roer om. Giet het tomatensap en de pitten in een zeef boven de kookpan. Met een vork perst u er een maximum aan sap uit.

  9. Voeg 1/2 koffiel. bloemsuiker toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat afgedekt op een zacht vuur sudderen gedurende 15 min.

  10. Haal het deksel van de pan en voeg 100 g champignonschijfjes toe Laat zonder deksel nog 5 min. verder pruttelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 51 kcal
Vet 2.5 g
Koolhydraat 4.5 g
Eiwit 2.6 g

Bekijk het recept digitaal