- Bewaar
- Bewaar
Verse tomatensaus met champignons
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij verse champignons in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Pel 6 tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij ze in 4, verwijder de pitten en vang het sap en de pitten op in een kom.
-
Snij het tomatenvlees in kleine stukken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en laat er een versnipperde sjalot glazig in worden.
-
Voeg de tomatenstukken toe en roer om. Giet het tomatensap en de pitten in een zeef boven de kookpan. Met een vork perst u er een maximum aan sap uit.
-
Voeg 1/2 koffiel. bloemsuiker toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat afgedekt op een zacht vuur sudderen gedurende 15 min.
-
Haal het deksel van de pan en voeg 100 g champignonschijfjes toe Laat zonder deksel nog 5 min. verder pruttelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij verse champignons in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Pel 6 tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij ze in 4, verwijder de pitten en vang het sap en de pitten op in een kom.
-
Snij het tomatenvlees in kleine stukken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en laat er een versnipperde sjalot glazig in worden.
-
Voeg de tomatenstukken toe en roer om. Giet het tomatensap en de pitten in een zeef boven de kookpan. Met een vork perst u er een maximum aan sap uit.
-
Voeg 1/2 koffiel. bloemsuiker toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat afgedekt op een zacht vuur sudderen gedurende 15 min.
-
Haal het deksel van de pan en voeg 100 g champignonschijfjes toe Laat zonder deksel nog 5 min. verder pruttelen.