Waaslandse vlaai

Waaslandse vlaai

20 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 102.6 g
Eiwit 14.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breek de beschuiten en de peperkoek in grove stukken.

  3. Los de bloem op in 1 dl koude melk.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  6. Breng 1,1 L melk aan de kook in een kookpot. Voeg er de beschuiten en de peperkoek aan toe en meng goed.

  7. Roer de opgeloste bloem onder het mengsel en laat indikken op een zacht vuur. Voeg de suiker en de kandijsiroop toe.

  8. Vet de ovenschaal in met de boter en giet er de vlaai in. Bedek met aluminiumfolie en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breek de beschuiten en de peperkoek in grove stukken.

  3. Los de bloem op in 1 dl koude melk.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  6. Breng 1,1 L melk aan de kook in een kookpot. Voeg er de beschuiten en de peperkoek aan toe en meng goed.

  7. Roer de opgeloste bloem onder het mengsel en laat indikken op een zacht vuur. Voeg de suiker en de kandijsiroop toe.

  8. Vet de ovenschaal in met de boter en giet er de vlaai in. Bedek met aluminiumfolie en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 102.6 g
Eiwit 14.5 g

Bekijk het recept digitaal