- Bewaar

- Bewaar
Waterkerssoep met sint-jakobsnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en hou 1/2 bosje apart voor de afwerking.
-
Snij het preiwit in fijne ringen.
-
Schil de aardappel en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, de aardappel en de prei 4 à 5 min.
-
Giet er 1 L water bij en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 15 à 20 min. sudderen. Voeg de spinazie en de waterkers toe en laat nog 2 min. garen. Mix de soep en kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een grillpan en bak de sint-jakobsnoten 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en leg 3 sint-jakobsnoten in het midden van elk bord. Werk af met room, de rest van de waterkers en een draai van de pepermolen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en hou 1/2 bosje apart voor de afwerking.
-
Snij het preiwit in fijne ringen.
-
Schil de aardappel en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, de aardappel en de prei 4 à 5 min.
-
Giet er 1 L water bij en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 15 à 20 min. sudderen. Voeg de spinazie en de waterkers toe en laat nog 2 min. garen. Mix de soep en kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een grillpan en bak de sint-jakobsnoten 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en leg 3 sint-jakobsnoten in het midden van elk bord. Werk af met room, de rest van de waterkers en een draai van de pepermolen.