Waterkerssoep met sint-jakobsnoten
Waterkerssoep met sint-jakobsnoten

Waterkerssoep met sint-jakobsnoten

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 205 kcal
Vet 10.5 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 12.9 g
Suiker 5.2 g
Vezel 3 g
Eiwit 13.2 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en hou 1/2 bosje apart voor de afwerking.

  6. Snij het preiwit in fijne ringen.

  7. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, de aardappel en de prei 4 à 5 min.

  10. Giet er 1 L water bij en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 15 à 20 min. sudderen. Voeg de spinazie en de waterkers toe en laat nog 2 min. garen. Mix de soep en kruid met peper en zout.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een grillpan en bak de sint-jakobsnoten 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden en leg 3 sint-jakobsnoten in het midden van elk bord. Werk af met room, de rest van de waterkers en een draai van de pepermolen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en hou 1/2 bosje apart voor de afwerking.

  6. Snij het preiwit in fijne ringen.

  7. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, de aardappel en de prei 4 à 5 min.

  10. Giet er 1 L water bij en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 15 à 20 min. sudderen. Voeg de spinazie en de waterkers toe en laat nog 2 min. garen. Mix de soep en kruid met peper en zout.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een grillpan en bak de sint-jakobsnoten 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden en leg 3 sint-jakobsnoten in het midden van elk bord. Werk af met room, de rest van de waterkers en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 205 kcal
Vet 10.5 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 12.9 g
Suiker 5.2 g
Vezel 3 g
Eiwit 13.2 g
Zout 3 g

Bekijk het recept digitaal