Wildragout met aardpeerpuree en bessensaus
Wildragout met aardpeerpuree en bessensaus

Wildragout met aardpeerpuree en bessensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 815 kcal
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 118.4 g
Suiker 56.5 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 52.4 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardperen en de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  5. Ssnij de witloofstronken in 2.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardperen en de aardappelen met het blaadje laurier 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, verwijder de laurier en prak tot puree. Roer er de melk onder en breng op smaak met de walnotenolie, nootmuskaat, peper en zout.

  8. Kook intussen de broccoli 5 à 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Warm de wildragout op (instructies: zie verpakking).

  10. Warm intussen het witloof op (instructies: zie verpakking) en verwarm de bessensaus op een zacht vuur.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de puree en de ragout over de borden. Schik er de broccoli en het witloof naast. Lepel er de bessensaus over en werk af met de luzernescheuten.

Tip

Nog sneller koken? Vervang de aardpeerpuree door een gratin uit de diepvries of een kant-en-klare knolselderpuree. Die vind je in de eindejaarsperiode in onze beenhouwerij. Voor de kids. Vervang de groenten door een gevulde appel met veenbessen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardperen en de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  5. Ssnij de witloofstronken in 2.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardperen en de aardappelen met het blaadje laurier 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, verwijder de laurier en prak tot puree. Roer er de melk onder en breng op smaak met de walnotenolie, nootmuskaat, peper en zout.

  8. Kook intussen de broccoli 5 à 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Warm de wildragout op (instructies: zie verpakking).

  10. Warm intussen het witloof op (instructies: zie verpakking) en verwarm de bessensaus op een zacht vuur.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de puree en de ragout over de borden. Schik er de broccoli en het witloof naast. Lepel er de bessensaus over en werk af met de luzernescheuten.

Tip

Nog sneller koken? Vervang de aardpeerpuree door een gratin uit de diepvries of een kant-en-klare knolselderpuree. Die vind je in de eindejaarsperiode in onze beenhouwerij. Voor de kids. Vervang de groenten door een gevulde appel met veenbessen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 815 kcal
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 118.4 g
Suiker 56.5 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 52.4 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Hérésie A.O.P. Corbières Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal