Wok met gemarineerd rundvlees en kastanjechampignons
Wok met gemarineerd rundvlees en kastanjechampignons

Wok met gemarineerd rundvlees en kastanjechampignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 22.1 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 74.2 g
Suiker 17 g
Vezel 7 g
Eiwit 43.9 g
Zout 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Pers de limoen.

  5. Hak de cashewnoten grof.

  6. Hak de koriander grof en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat lichtjes afkoelen.

  9. Verhit intussen een wok met antiaanbaklaag of een grote kookpot met dikke bodem. Rooster de cashewnoten 2 à 3 min. goudbruin zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  10. Verhit 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok of kookpot en bak de runderreepjes 2 à 3 min. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons, de wokgroenten en de sojascheuten toe. Roerbak 5 à 8 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de rijst samen met de runderreepjes onder de groenten en roerbak alles 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  13. Meng de woksaus, wat limoensap en de grofgehakte koriander onder de rijst en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de geroosterde cashewnoten en korianderblaadjes.

Tip

En wokgerecht is de ideale manier om restjes op te maken. Snij groenten altijd fijn, zo hou je de gaartijd kort. En varieer gerust met noedels, vlees, scampi's, vegetarische wokreepjes, eieren ...

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Pers de limoen.

  5. Hak de cashewnoten grof.

  6. Hak de koriander grof en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat lichtjes afkoelen.

  9. Verhit intussen een wok met antiaanbaklaag of een grote kookpot met dikke bodem. Rooster de cashewnoten 2 à 3 min. goudbruin zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  10. Verhit 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok of kookpot en bak de runderreepjes 2 à 3 min. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons, de wokgroenten en de sojascheuten toe. Roerbak 5 à 8 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de rijst samen met de runderreepjes onder de groenten en roerbak alles 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  13. Meng de woksaus, wat limoensap en de grofgehakte koriander onder de rijst en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de geroosterde cashewnoten en korianderblaadjes.

Tip

En wokgerecht is de ideale manier om restjes op te maken. Snij groenten altijd fijn, zo hou je de gaartijd kort. En varieer gerust met noedels, vlees, scampi's, vegetarische wokreepjes, eieren ...

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 22.1 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 74.2 g
Suiker 17 g
Vezel 7 g
Eiwit 43.9 g
Zout 4.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Matha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Michel Torino Reserva Malbec Cafayate Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal