Yoghurtsaus met knoflook en komkommer (cacik)
Yoghurtsaus met knoflook en komkommer (cacik)

Yoghurtsaus met knoflook en komkommer (cacik)

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 3.6 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de halve komkommer en snij in kleine blokjes.

  3. Snipper de dille fijn.

  4. Bereiding:
  5. Meng de yoghurt met 1 dl water in een mengkom en voeg de komkommer en de fijngesnipperde dille toe.

  6. Pers het knoflook en meng onder de yoghurt. Kruid met zout en meng goed.

  7. Giet de saus in 4 potjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de halve komkommer en snij in kleine blokjes.

  3. Snipper de dille fijn.

  4. Bereiding:
  5. Meng de yoghurt met 1 dl water in een mengkom en voeg de komkommer en de fijngesnipperde dille toe.

  6. Pers het knoflook en meng onder de yoghurt. Kruid met zout en meng goed.

  7. Giet de saus in 4 potjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 3.6 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal