De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Charcuterie in duurzamere schaaltjes

De charcuterie in sneetjes van je Colruyt-beenhouwerij zit in recycleerbare kartonnen schaaltjes, afgedekt met een dunne folie. De schaaltjes zijn duurzamer dan de EPS-schaaltjes (kunststof) die we daarvoor gebruikten. Je hebt minder afval en we verlagen de impact op de klimaatverandering met 55 %*. Zo kan je gerust winkelen bij Colruyt, natuurlijk voor de laagste prijzen.

Maximaal recycleerbaar

  • Het schaaltje is een duurzamere verpakking die maximaal gerecycleerd kan worden. Het mag thuis gewoon bij het oud papier, zonder vleesrestjes natuurlijk. Daardoor verkleint het volume van de restafvalzak.
  • Het schaaltje bestaat voor 90 % uit papier. De bodem is grotendeels van karton, gecertificeerd met het FSC-label voor verantwoord bosbeheer.
  • Een dun filmlaagje aan de binnenkant vermijdt direct contact tussen de charcuterie en het karton. Het schaaltje wordt afgesloten met een dunne, transparante folie die bij het restafval mag en bijna geen plaats inneemt.

Beter voor het milieu

  • Dankzij deze verpakking brengen we jaarlijks 12,5 miljoen minder kunststof schaaltjes of 130 ton minder kunststof inomloop. Tijdens de hele levensloop, van productie over transport tot verwerking, zorgt dat voor 55 % minder impact op de klimaatverandering*.
  • Ons andere verse vlees in de beenhouwerij verpakken we nog altijd in de kunststof schaaltjes, tot we een duurzaam alternatief gevonden hebben dat bestand is tegen de natuurlijke sappen van het vlees.

 

Met de duurzame verpakkingen voor onze gesneden charcuterie dragen we ook bij tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Print

 

*Impact op de klimaatverandering berekend volgens IPCC 2013 GWP 100a.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER