De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Extra maatregelen voor respectvol slachten

Colruyt hecht veel belang aan het welzijn van dieren, van de kweek tot aan de slachting. Zo leggen we de slachthuizen waarmee we samenwerken extra maatregelen op. We laten ook onaangekondigde controles uitvoeren bij de slachthuizen. We willen ervoor zorgen dat het slachtproces met respect voor de dieren gebeurt: zo stress- en pijnloos mogelijk.

De extra maatregelen voor de slachthuizen

  • De 25 slachthuizen waarmee we samenwerken moeten het convenant van FEBEV (Federatie van Belgisch Vlees) naleven. Ook als ze geen lid zijn van FEBEV.
  • Wat staat er in dat convenant? De slachthuizen moeten op strategische plaatsen in het slachthuis cameratoezicht voorzien. Ze moeten ook een audit toelaten van de Thomas More Hogeschool.
  • Daarnaast moet elk slachthuis een ‘Animal Welfare Officer’ aanstellen. Die moet toezicht houden op het respectvol slachten.
  • Colruyt laat zelf onaangekondigde controles uitvoeren door het controle-organisme ‘Quality Control’.

Maatregelen voor dierenwelzijn

  • Kippen: al onze eieren en de eieren die we gebruiken in producten van onze huismerken komen alleen van kippen uit scharrelstallen of met vrije uitloop.
  • Konijnen: we werken alleen met Belgische kwekers. Dat verkort de transporttijden. En we verkopen alleen vlees van konijnen uit diervriendelijkere parksystemen.
  • Varkens: we werken alleen samen met Belgische kwekers die een lastenboek ondertekend hebben. Daarin staat o.a. dat ze niet preventief antibiotica mogen toedienen en dat kalmeermiddelen verboden zijn.

 

Met onze maatregelen voor dierenwelzijn dragen we ook bij tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties..

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER