De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Samen voor veilig verkeer

Bij Colruyt hechten we veel belang aan verkeersveiligheid. Daarom organiseren we samen met scholen, gemeentebesturen en politie regelmatig lessen voor kinderen om hen bewust te maken van de risico’s van de dode hoek in het verkeer.

De gevaren van de dode hoek

Vrachtwagenchauffeur Luc heeft al 6 jaar ervaring bij Colruyt en is een van de begeleiders tijdens de dodehoeklessen. “Doordat ik elke dag op de baan ben met de vrachtwagen, kan ik de gevaren beter inschatten”, vertelt Luc. “Veel weggebruikers denken dat wij als vrachtwagenchauffeur een goed zicht hebben op de verkeerssituatie omdat we hoog zitten. Toch blijven er aan de rechterkant van de vrachtwagen enkele plaatsen moeilijk te overzien.”

Kinderen achter het stuur

Tijdens de lessen nemen de kinderen ook zelf plaats achter het stuur van de vrachtwagen. Luc: “Van daar ervaren ze zelf de gevaren: ze zien bijvoorbeeld sommige van hun klasgenootjes niet, net doordat die in de dode hoek staan. Dat vertellen ze zeker ook door thuis en aan vriendjes. Dat maakt het effect van de lessen nog groter.”
De hartelijke ontvangst door kinderen doet Luc veel plezier: “Ze zijn toch wel onder de indruk als zo’n Colruyt-vrachtwagen hun speelplaats oprijdt. En zeker wanneer ze op de plaats van de chauffeur mogen zitten. Dan stralen ze echt!”

Vrachtwagens met spiegels en camera’s

Al onze vrachtwagens zijn zo uitgerust dat de chauffeurs optimaal rekening kunnen houden met de dode hoek. Alle trekkers zijn voorzien van een extra zijspiegel en een dodehoekcamera. “Het is voor ons een onmisbare hulp geworden”, zegt Luc. “Met de bijkomende spiegel kunnen we de flank van de vrachtwagen zien tot op de grond. En de dodehoekcamera biedt niet alleen een lang, maar ook een heel breed zicht op de rechterflank. Zo merken we bv. makkelijker fietsers op rond de vrachtwagen. Dankzij een speciale chip blijft het beeld ook ‘s nachts en bij slechte weersomstandigheden helder en contrastrijk.”

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER