Sinaasslinger
Wat heb je nodig?
- sinaasappel(en)
- snijmesje
- snijplank
- keukenpapier
- ovenrooster
- touw
- schaar
- brochettestokje of breinaald
- kaneelstokjes (eventueel)
- houten kralen (eventueel)
- steranijs (eventueel)
- laurierblaadjes (eventueel)
Hoe maak je het?
Stap 1
Vraag je hulpje om de oven voor te verwarmen op 100 °C.
Snij de sinaasappel (of meerdere sinaasappelen) in dunne schijfjes. Dep ze aan beide kanten voorzichtig droog met keukenpapier. Leg ze op een rooster (zonder bakpapier).
Zet 2 u. 30 min. à 3 u. in de voorverwarmde oven. Draai elk halfuur om. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Stap 2
Knip een lang stuk touw af. De lengte hangt af van hoe lang je de slinger wil maken. Maak een knoop aan één uiteinde, maar zorg ervoor dat je nog een stukje over hebt om de slinger ergens aan vast te binden.
Stap 3
Maak met een brochettestokje of breinaald 2 gaatjes in elk sinaasappelschijfje.
Stap 4
Steek het touw door de gaatjes van een sinaasappelschijfje en daarna door de andere elementen die je wil gebruiken: kaneelstokjes, houten kralen, laurierblaadjes … Steranijs kan je vastmaken door het touw errond te knopen. Wissel af en herhaal tot je slinger lang genoeg is. Maak een knoop aan het uiteinde en laat weer een stukje touw over.