Meer weten, makkelijk kiezen: dagvers brood
Als ontbijt, als lunch … een sneetje vers brood smaakt altijd. Bij Colruyt vind je een uitgebreid assortiment dagverse broden, van wit of meergranen tot een lekker spekkelbroodje. Met deze tips hou je je brood nog langer vers en maak je een heerlijk buffet van belegde broodjes. Laat het smaken!
Waarom kiezen voor ons dagvers brood?
Dagvers
Alle broden in het broodmeubel worden dagvers gebakken en net voor opening van de winkel in het broodmeubel gelegd.
Kwaliteit
Bij elke stap in het proces wordt het brood onderworpen aan kwaliteitscontroles. Dankzij de nieuwe broodmeubels kan het brood in de winkel ademen en blijft het lekker krokant.
Ruime keuze
Je kan vandaag 16 soorten broden vinden, van 400 g, 600 g of 800 g.
Kies uit klassieke broden, boerenbroden, Zweedse broden en speciale broden, zoals rozijnenbrood, zonnebrood of notenbrood.
Tips om je brood nog langer vers te houden
- Om brood opnieuw krokant te maken, maak je het een beetje nat en zet je het 5 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Wist je dat je brood ook kan invriezen? Zo blijft het nog voor minstens 2 weken vers. Haal de avond voor je het nodig hebt uit de diepvries en laat ontdooien in een plastic zak. Geen tijd? Rooster je brood dan diepgevroren in de broodrooster of oven. Of gebruik de ontdooifunctie van je microgolfoven.
Zo maak je een buffet van belegde broodjes
Speltbrood
Besmeer een sneetje speltbrood met 1 eetl. hummus en beleg met 4 schijfjes komkommer, 1 partje avocado, 2 radijzen die u in schijfjes hebt gesneden en 3 muntblaadjes die u in reepjes hebt gesneden. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met zwarte peper. Leg er nog een sneetje speltbrood op.
Rozijnenbrood
Besmeer een sneetje rozijnenbrood met 1 eetl. verse geitenkaas. Beleg met 10 blauwe bessen, 1/2 koffiel. ontbijtmix van zaden en 1 koffiel. granaatappelpitten. Besprenkel met 1 koffiel. honing en werk af met nog een sneetje rozijnenbrood.
Meergranenbrood
Besmeer een sneetje meergranenbrood met 1 eetl. Chunky dip & mix en beleg met 1 sneetje gebraden rosbief en 2 blaadjes rucola. Bestrooi met 10 pompoenpitten en leg er nog een sneetje meergranenbrood op.