De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Hoelang blijven etenswaren goed?

'Te gebruiken tot' en 'tenminste houdbaar tot': ken jij het verschil?

  • Te gebruiken tot’ geeft aan dat een product niet meer veilig te eten of te drinken is na het overschrijden van deze datum. Het gaat vooral om producten uit de versmarkt zoals zachte kazen, slamengeling, vlees, yoghurt …
  • Tenminste houdbaar tot’ garandeert een product van uitstekende kwaliteit tot de datum wordt overschreden. Daarna kan de geur of smaak van het product licht aangetast zijn, maar is het nog veilig op te eten. Deze datum komt voor op producten die langer bewaren, zoals koekjes of conserven.

4 dagen versheid

Je koopt een product niet altijd om het dezelfde dag nog op te eten. Daarom geven we je voldoende tijd om onze verse producten te gebruiken voor de datum vervalt. Vandaag liggen er alleen nog producten in onze rekken die minstens nog 4 dagen houdbaar zijn. 

Dankzij ons efficiënte automatische voorraadbeheer levert die maatregel geen extra afval op. We werken samen met de Voedselbanken en die 4 dagen geven hen nog genoeg tijd om de producten die we uit de rekken halen voor de vervaldatum te verdelen. 

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER