Colruyt Group huldigt Fine Food Meat 2 in

donderdag 26 januari, 2017

Colruyt Group blijft investeren in zijn groei. Zo huldigt de retailer vandaag Fine Food Meat 2 in, een uitbreiding van het vleesverwerkende bedrijf Colruyt Group Fine Food Meat, en dit in aanwezigheid van eerste minister Charles Michel. De site van 18.000 m² is bestemd voor productie, versnijding en verpakking van charcuterie, traiteurgerechten en vegetarische producten. Eens de vestiging op volle toeren draait, zal Colruyt Group Fine Food Meat de grootste vlees- en charcuterieproducent van het land zijn. Colruyt Group is zich zeer bewust van deze status, en lanceert een dubbele oproep tot samenwerking om de uitdagingen van morgen het hoofd te kunnen bieden: meerbepaald rond de verduurzaming van de vleesketen en wat betreft de transitie naar alternatieve proteïnebronnen.
 


Investeren in groei

Ondanks de blijvende laagconjunctuur en de toegenomen concurrentie, blijft Colruyt Group zijn investeringen voortzetten, deels in de gestage uitbreiding van het netwerk aan winkels, deels  in de versterking van zijn productiesites. De groep huldigt vandaag een nieuw gebouw in op de site van zijn vleesverwerkend bedrijf Fine Food Meat. De uitbreiding is bestemd voor productie, versnijding en verpakking van charcuterie, traiteurgerechten en vegetarische producten. De bijkomende oppervlakte van 18.000 m² stelt Fine Food Meat in staat om een aantal activiteiten weer in eigen huis op te nemen. Activiteiten die eerder werden uitbesteed, vanwege de groei van de groep in combinatie met plaatsgebrek. Fine Food Meat 2 zal tegen 2025 nog zowat 150 bijkomende banen creëren.
 

De Belgische landbouw ondersteunen

Als enige overblijvende Belgische distributeur, wil Colruyt Group de expertise van de kwekers waarmee het samenwerkt, in de verf blijven zetten. De groep wil zijn rol opnemen en als laatste schakel in de keten de agrovoedingssector in zijn geheel ondersteunen. Eens de site helemaal operationeel is, zal Colruyt Group Fine Food Meat de grootste vlees- en charcuterieproducent van het land zijn.

Deze nieuwe status zet Colruyt Group meer dan ooit aan om zijn verantwoordelijkheid te nemen en zijn inspanningen op vlak van de verduurzaming van de vleesketen verder te zetten. “We doen dit enerzijds omdat duurzaamheid in de genen van Colruyt Group zit, en anderzijds omdat de wensen van onze klanten evolueren in de richting van een almaar gezondere en duurzamere voeding”, legt Stefan Goethaert, Directeur Colruyt Group Fine Food, uit. “Als distributeur bevinden we ons op een belangrijk kruispunt tussen de eindconsument en de leverancier. Onze opdracht is ervoor te zorgen dat de vraag van de ene overeenkomt met het aanbod van de andere. We hebben hier al verschillende initiatieven rond genomen, en het komt er nu op aan verder te gaan op deze weg, samen met onze leveranciers.”
 

Alternatieve proteïnebronnen

Fine Food Meat 2 werd ontworpen om een antwoord te bieden op de uitdagingen van morgen, waaronder  de veranderende gewoontes op vlak van consumptie en de opkomst van alternatieve proteïnebronnen. Op de productielijnen kunnen voortaan ook specialiteiten op basis van plantaardige vleesvervangers gemaakt worden, terwijl de groep ook nog andere innovatieve ontwikkelingen op de voet volgt. “Naast de vegetarische producten krijgen alternatieve proteïnen een welbepaalde belangstelling in het steeds flexibeler wordende voedingspatroon. We zien heel specifieke opportuniteiten in dit domein”, aldus Stefan Goethaert. Zo lanceert de groep een oproep naar de verschillende betrokken partijen, en in het bijzonder naar de agrovoedingssector. Goethaert: “We staan open voor samenwerkingen die erop gericht zijn om nieuwe proteïnebronnen te ontwikkelen, of dit nu in de bestaande ketens of in nieuwe samenwerkingsverbanden gebeurt. Dit vereist een onderbouwde visie, de nodige goesting, maar ook durf, om economische meerwaarde te creëren uiteraard, maar ook meerwaarde voor de samenleving.”
 

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top