Geitenkaaskroketjes met tijm
Geitenkaaskroketjes met tijm

Geitenkaaskroketjes met tijm

2 u. 40 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 120 kcal
Energie 502 kj
Vet 8.4 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 6 g
Suiker 1.2 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 4.9 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de geitenkaas.

  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de tarwebloem toe. Meng goed en laat even bakken tot het ruikt naar koekjesdeeg.

  4. Voeg beetje bij beetje de melk en de room toe en meng goed tot je een gladde, gebonden saus krijgt.

  5. Haal van het vuur en voeg de kazen toe. Laat smelten en kruid met tijm, zwarte peper, nootmuskaat en zout.

  6. Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie en giet de saus erin. Laat minstens 1 u. afkoelen in de koelkast.

  7. Snij intussen de citroen in partjes.

  8. Bereiding:
  9. Haal de vulling uit de koelkast en maak er schijfjes van.

  10. Kluts de eidooiers met een vork en haal elk bolletje door de bloem, de eidooier, het paneermeel en nog eens door de eidooier en het paneermeel. Leg 1 u. in de diepvriezer.

  11. Frituur enkele min. mooi bruin in de friteuse op 150 °C. Serveer met de partjes citroen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de geitenkaas.

  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de tarwebloem toe. Meng goed en laat even bakken tot het ruikt naar koekjesdeeg.

  4. Voeg beetje bij beetje de melk en de room toe en meng goed tot je een gladde, gebonden saus krijgt.

  5. Haal van het vuur en voeg de kazen toe. Laat smelten en kruid met tijm, zwarte peper, nootmuskaat en zout.

  6. Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie en giet de saus erin. Laat minstens 1 u. afkoelen in de koelkast.

  7. Snij intussen de citroen in partjes.

  8. Bereiding:
  9. Haal de vulling uit de koelkast en maak er schijfjes van.

  10. Kluts de eidooiers met een vork en haal elk bolletje door de bloem, de eidooier, het paneermeel en nog eens door de eidooier en het paneermeel. Leg 1 u. in de diepvriezer.

  11. Frituur enkele min. mooi bruin in de friteuse op 150 °C. Serveer met de partjes citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 120 kcal
Energie 502 kj
Vet 8.4 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 6 g
Suiker 1.2 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 4.9 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal