- Bewaar

- Bewaar
Hamburger met rundvlees en waterkersmayonaise
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaten in schijfjes.
-
Snij de rode uien eerst in 2 en daarna in dunne halve ringetjes.
-
Pluk de blaadjes van de waterkers.
-
Maak de waterkersmayonaise: meng de eidooier met de mosterd. Giet er het limoensap bij en voeg beetje bij beetje en al kloppend de koolzaadolie toe tot u een mooi gebonden saus hebt. Roer er de blaadjes waterkers onder en kruid met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, giet er de balsamicoazijn in en stoof de halve ringetjes rode ui 20 min. op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan. Gril de runderburgers 5 à 6 min. aan elke kant.
-
Snij de hamburgerbroodjes open en besmeer met de waterkersmayonaise. Beleg met de tomatenschijfjes, wat blaadjes sla en de luzernekiemen. Leg op elk broodje een runderburger en werk af met de gestoofde rode ui.
Veggievariant (voor 1 persoon) Leg 1 portabella zonder steel in een kom. Giet er 1 eetl. extra vierge olijfolie over en bestrooi met 1 koffiel. gedroogde tijm en 1/4 fijngesnipperd teentje knoflook. Kruid met zwarte peper en zeezout en laat 20 min. trekken in de koelkast. Bak daarna 3 à 4 min. aan elke kant in een grillpan zonder vetstof. Beleg een hamburgerbroodje met de gebakken portabella, de waterkersmayonaise en de groenten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaten in schijfjes.
-
Snij de rode uien eerst in 2 en daarna in dunne halve ringetjes.
-
Pluk de blaadjes van de waterkers.
-
Maak de waterkersmayonaise: meng de eidooier met de mosterd. Giet er het limoensap bij en voeg beetje bij beetje en al kloppend de koolzaadolie toe tot u een mooi gebonden saus hebt. Roer er de blaadjes waterkers onder en kruid met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, giet er de balsamicoazijn in en stoof de halve ringetjes rode ui 20 min. op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan. Gril de runderburgers 5 à 6 min. aan elke kant.
-
Snij de hamburgerbroodjes open en besmeer met de waterkersmayonaise. Beleg met de tomatenschijfjes, wat blaadjes sla en de luzernekiemen. Leg op elk broodje een runderburger en werk af met de gestoofde rode ui.
Veggievariant (voor 1 persoon) Leg 1 portabella zonder steel in een kom. Giet er 1 eetl. extra vierge olijfolie over en bestrooi met 1 koffiel. gedroogde tijm en 1/4 fijngesnipperd teentje knoflook. Kruid met zwarte peper en zeezout en laat 20 min. trekken in de koelkast. Bak daarna 3 à 4 min. aan elke kant in een grillpan zonder vetstof. Beleg een hamburgerbroodje met de gebakken portabella, de waterkersmayonaise en de groenten.