Hamburger met rundvlees en waterkersmayonaise
Hamburger met rundvlees en waterkersmayonaise

Hamburger met rundvlees en waterkersmayonaise

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 22.5 g
Koolhydraat 33.1 g
Eiwit 37.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaten in schijfjes.

  3. Snij de rode uien eerst in 2 en daarna in dunne halve ringetjes.

  4. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  5. Maak de waterkersmayonaise: meng de eidooier met de mosterd. Giet er het limoensap bij en voeg beetje bij beetje en al kloppend de koolzaadolie toe tot u een mooi gebonden saus hebt. Roer er de blaadjes waterkers onder en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, giet er de balsamicoazijn in en stoof de halve ringetjes rode ui 20 min. op een zacht vuur.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan. Gril de runderburgers 5 à 6 min. aan elke kant.

  9. Snij de hamburgerbroodjes open en besmeer met de waterkersmayonaise. Beleg met de tomatenschijfjes, wat blaadjes sla en de luzernekiemen. Leg op elk broodje een runderburger en werk af met de gestoofde rode ui.

Tip

Veggievariant (voor 1 persoon) Leg 1 portabella zonder steel in een kom. Giet er 1 eetl. extra vierge olijfolie over en bestrooi met 1 koffiel. gedroogde tijm en 1/4 fijngesnipperd teentje knoflook. Kruid met zwarte peper en zeezout en laat 20 min. trekken in de koelkast. Bak daarna 3 à 4 min. aan elke kant in een grillpan zonder vetstof. Beleg een hamburgerbroodje met de gebakken portabella, de waterkersmayonaise en de groenten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaten in schijfjes.

  3. Snij de rode uien eerst in 2 en daarna in dunne halve ringetjes.

  4. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  5. Maak de waterkersmayonaise: meng de eidooier met de mosterd. Giet er het limoensap bij en voeg beetje bij beetje en al kloppend de koolzaadolie toe tot u een mooi gebonden saus hebt. Roer er de blaadjes waterkers onder en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, giet er de balsamicoazijn in en stoof de halve ringetjes rode ui 20 min. op een zacht vuur.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan. Gril de runderburgers 5 à 6 min. aan elke kant.

  9. Snij de hamburgerbroodjes open en besmeer met de waterkersmayonaise. Beleg met de tomatenschijfjes, wat blaadjes sla en de luzernekiemen. Leg op elk broodje een runderburger en werk af met de gestoofde rode ui.

Tip

Veggievariant (voor 1 persoon) Leg 1 portabella zonder steel in een kom. Giet er 1 eetl. extra vierge olijfolie over en bestrooi met 1 koffiel. gedroogde tijm en 1/4 fijngesnipperd teentje knoflook. Kruid met zwarte peper en zeezout en laat 20 min. trekken in de koelkast. Bak daarna 3 à 4 min. aan elke kant in een grillpan zonder vetstof. Beleg een hamburgerbroodje met de gebakken portabella, de waterkersmayonaise en de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 22.5 g
Koolhydraat 33.1 g
Eiwit 37.6 g

Bekijk het recept digitaal