- Bewaar

- Bewaar
Pittige pompoensoep met rode linzen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui, het knoflook en de prei fijn.
-
Schil de halve pompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Hak de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui, het knoflook en de prei 5 min. Voeg de pompoenblokjes toe en kruid met de kurkuma, de cayennepeper, het komijnpoeder en de gemalen koriander. Roer goed om en voeg de linzen toe. Giet er de tomatenstukjes en de groentebouillon bij en breng aan de kook.
-
Laat 20 min. koken op een zacht vuur. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
-
Breng verder op smaak met sojasaus.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en werk af met de fijngehakte koriander.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui, het knoflook en de prei fijn.
-
Schil de halve pompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Hak de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui, het knoflook en de prei 5 min. Voeg de pompoenblokjes toe en kruid met de kurkuma, de cayennepeper, het komijnpoeder en de gemalen koriander. Roer goed om en voeg de linzen toe. Giet er de tomatenstukjes en de groentebouillon bij en breng aan de kook.
-
Laat 20 min. koken op een zacht vuur. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
-
Breng verder op smaak met sojasaus.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en werk af met de fijngehakte koriander.