- Bewaar

- Bewaar
Pittige noedelwok met tofoe, puntpaprika en paksoi
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak het knoflook en het pepertje fijn (verwijder de pitjes als je niet graag pikant eet).
-
Dep de tofoe goed droog en snij in blokjes van 1 cm.
-
Rasp de gember fijn.
-
Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen.
-
Meng de tofoeblokjes met het fijngehakte pepertje, de helft van het knoflook, de limoenzeste, de sesamolie, de sojasaus en de geraspte gember. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Snipper intussen de lente-uitjes fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in reepjes.
-
Snij de paksoi in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de helft van de lente-uitjes en de rest van het knoflook 2 min.
-
Voeg de reepjes puntpaprika en paksoi toe en roerbak 6 à 8 min. op een hoog vuur. Haal uit de wok.
-
Haal de tofoeblokjes uit de marinade en zet de marinade opzij. Dep de tofoe een beetje droog. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de wok en bak de tofoeblokjes 3 min. aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur.
-
Meng intussen de marinade met het limoensap en kruid met zwarte peper en zout.
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng de groenten en de limoenmarinade onder de noedels en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedelwok over de borden en verdeel er de tofoeblokjes over. Werk af met de rest van de lente-uitjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak het knoflook en het pepertje fijn (verwijder de pitjes als je niet graag pikant eet).
-
Dep de tofoe goed droog en snij in blokjes van 1 cm.
-
Rasp de gember fijn.
-
Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen.
-
Meng de tofoeblokjes met het fijngehakte pepertje, de helft van het knoflook, de limoenzeste, de sesamolie, de sojasaus en de geraspte gember. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Snipper intussen de lente-uitjes fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in reepjes.
-
Snij de paksoi in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de helft van de lente-uitjes en de rest van het knoflook 2 min.
-
Voeg de reepjes puntpaprika en paksoi toe en roerbak 6 à 8 min. op een hoog vuur. Haal uit de wok.
-
Haal de tofoeblokjes uit de marinade en zet de marinade opzij. Dep de tofoe een beetje droog. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de wok en bak de tofoeblokjes 3 min. aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur.
-
Meng intussen de marinade met het limoensap en kruid met zwarte peper en zout.
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng de groenten en de limoenmarinade onder de noedels en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedelwok over de borden en verdeel er de tofoeblokjes over. Werk af met de rest van de lente-uitjes.