Runderstoofpotje met linzen en knolselder
Runderstoofpotje met linzen en knolselder

Runderstoofpotje met linzen en knolselder

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Energie 2862 kj
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 49.3 g
Suiker 5.7 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 54.9 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  3. Snij de halve knolselder en de wortel in blokjes van 1,5 cm.

  4. Snij de selder in kleine stukjes.

  5. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Hak de blaadjes van de platte peterselie grof en de steeltjes fijn.

  7. Kruid het stoofvlees met zwarte peper en zout en haal door de bloem.

  8. Giet de aardappelen af.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees mooi bruin aan alle kanten op een hoog vuur. Haal uit de pot.

  11. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pot en stoof de ui, het knoflook, de peterseliesteeltjes, de selder en het kruidentuiltje ± 10 min.

  12. Voeg het vlees, de blokjes wortel en knolselder toe en meng.

  13. Giet de fond en het bier er voorzichtig langs de rand van de kookpot bij. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat ± 1,5 u. afgedekt sudderen.

  14. Voeg 20 min. voor het einde van de gaartijd de linzen toe.

  15. Verhit 5 min. voor het opdienen de rest van de olijfolie en bak de voorgekookte aardappelen goudbruin in een pan.

  16. Afwerking:
  17. Werk het stoofpotje af met de grofgehakte peterselieblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  3. Snij de halve knolselder en de wortel in blokjes van 1,5 cm.

  4. Snij de selder in kleine stukjes.

  5. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Hak de blaadjes van de platte peterselie grof en de steeltjes fijn.

  7. Kruid het stoofvlees met zwarte peper en zout en haal door de bloem.

  8. Giet de aardappelen af.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees mooi bruin aan alle kanten op een hoog vuur. Haal uit de pot.

  11. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pot en stoof de ui, het knoflook, de peterseliesteeltjes, de selder en het kruidentuiltje ± 10 min.

  12. Voeg het vlees, de blokjes wortel en knolselder toe en meng.

  13. Giet de fond en het bier er voorzichtig langs de rand van de kookpot bij. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat ± 1,5 u. afgedekt sudderen.

  14. Voeg 20 min. voor het einde van de gaartijd de linzen toe.

  15. Verhit 5 min. voor het opdienen de rest van de olijfolie en bak de voorgekookte aardappelen goudbruin in een pan.

  16. Afwerking:
  17. Werk het stoofpotje af met de grofgehakte peterselieblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Energie 2862 kj
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 49.3 g
Suiker 5.7 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 54.9 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g

Bekijk het recept digitaal