- Bewaar

- Bewaar
Runderstoofpotje met linzen en knolselder
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de halve knolselder en de wortel in blokjes van 1,5 cm.
-
Snij de selder in kleine stukjes.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Hak de blaadjes van de platte peterselie grof en de steeltjes fijn.
-
Kruid het stoofvlees met zwarte peper en zout en haal door de bloem.
-
Giet de aardappelen af.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees mooi bruin aan alle kanten op een hoog vuur. Haal uit de pot.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pot en stoof de ui, het knoflook, de peterseliesteeltjes, de selder en het kruidentuiltje ± 10 min.
-
Voeg het vlees, de blokjes wortel en knolselder toe en meng.
-
Giet de fond en het bier er voorzichtig langs de rand van de kookpot bij. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat ± 1,5 u. afgedekt sudderen.
-
Voeg 20 min. voor het einde van de gaartijd de linzen toe.
-
Verhit 5 min. voor het opdienen de rest van de olijfolie en bak de voorgekookte aardappelen goudbruin in een pan.
-
Afwerking:
-
Werk het stoofpotje af met de grofgehakte peterselieblaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de halve knolselder en de wortel in blokjes van 1,5 cm.
-
Snij de selder in kleine stukjes.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Hak de blaadjes van de platte peterselie grof en de steeltjes fijn.
-
Kruid het stoofvlees met zwarte peper en zout en haal door de bloem.
-
Giet de aardappelen af.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees mooi bruin aan alle kanten op een hoog vuur. Haal uit de pot.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pot en stoof de ui, het knoflook, de peterseliesteeltjes, de selder en het kruidentuiltje ± 10 min.
-
Voeg het vlees, de blokjes wortel en knolselder toe en meng.
-
Giet de fond en het bier er voorzichtig langs de rand van de kookpot bij. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat ± 1,5 u. afgedekt sudderen.
-
Voeg 20 min. voor het einde van de gaartijd de linzen toe.
-
Verhit 5 min. voor het opdienen de rest van de olijfolie en bak de voorgekookte aardappelen goudbruin in een pan.
-
Afwerking:
-
Werk het stoofpotje af met de grofgehakte peterselieblaadjes.