Aardappelgratin met kabeljauw en prei
Aardappelgratin met kabeljauw en prei

Aardappelgratin met kabeljauw en prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 14.9 g
Koolhydraat 55.5 g
Suiker 19.3 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 52.3 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 3 cm.

  3. Snij de courgette in blokjes van 1 cm en de prei in fijne ringen.

  4. Snij de ui in kleine stukjes. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Breng lichtgezouten water aan de kook in 2 kookpotten.

  7. Kook de aardappelen 15 à 20 min. beetgaar in een kookpot met kokend water.

  8. Kook intussen de eieren 10 min. hard in de andere kookpot met kokend water.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de prei toe en laat 5 min. stoven. Voeg de courgette toe en laat opnieuw 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  10. Spoel de hardgekookte eieren onder koud water. Pel en snij in schijfjes.

  11. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Voeg de viskruiden, de fijngehakte peterselie en de helft van de geraspte kaas toe. Kruid met peper en zout.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Giet de aardappelen af. Snij de kabeljauw in stukken.

  14. Verdeel de groenten over de bodem van een grote ovenschaal, schik er de vis op en daarna de aardappelen. Overgiet met de bechamelsaus en werk af met de schijfjes ei en de rest van de geraspte kaas.

  15. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet even de ovengrill aan als u een krokant korstje wil.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 3 cm.

  3. Snij de courgette in blokjes van 1 cm en de prei in fijne ringen.

  4. Snij de ui in kleine stukjes. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Breng lichtgezouten water aan de kook in 2 kookpotten.

  7. Kook de aardappelen 15 à 20 min. beetgaar in een kookpot met kokend water.

  8. Kook intussen de eieren 10 min. hard in de andere kookpot met kokend water.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de prei toe en laat 5 min. stoven. Voeg de courgette toe en laat opnieuw 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  10. Spoel de hardgekookte eieren onder koud water. Pel en snij in schijfjes.

  11. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Voeg de viskruiden, de fijngehakte peterselie en de helft van de geraspte kaas toe. Kruid met peper en zout.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Giet de aardappelen af. Snij de kabeljauw in stukken.

  14. Verdeel de groenten over de bodem van een grote ovenschaal, schik er de vis op en daarna de aardappelen. Overgiet met de bechamelsaus en werk af met de schijfjes ei en de rest van de geraspte kaas.

  15. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet even de ovengrill aan als u een krokant korstje wil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 14.9 g
Koolhydraat 55.5 g
Suiker 19.3 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 52.3 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal