Aardappelpannetje met prei en worst
Aardappelpannetje met prei en worst

Aardappelpannetje met prei en worst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Vet 46.6 g
Verzadigd vet 17.5 g
Koolhydraat 37.5 g
Suiker 8.1 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 37.2 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in 8.

  4. Snij de preien in de lengte in 2 en snij in fijne reepjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Hak de hazelnoten fijn en meng onder het bieslook.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de prei 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de worsten ± 10 min. goudbruin aan alle kanten op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  11. Smelt nog 1 eetl. boter in de pan en bak de gekookte aardappelen 2 min. goudbruin. Roer er de prei en de zure room onder en kruid eventueel bij.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de aardappelen met prei over de borden. Bestrooi met de bieslookmengeling en serveer met de worsten.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g preiwit in stukken. Kook 20 min. in water. Giet af. 2 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in 8.

  4. Snij de preien in de lengte in 2 en snij in fijne reepjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Hak de hazelnoten fijn en meng onder het bieslook.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de prei 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de worsten ± 10 min. goudbruin aan alle kanten op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  11. Smelt nog 1 eetl. boter in de pan en bak de gekookte aardappelen 2 min. goudbruin. Roer er de prei en de zure room onder en kruid eventueel bij.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de aardappelen met prei over de borden. Bestrooi met de bieslookmengeling en serveer met de worsten.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g preiwit in stukken. Kook 20 min. in water. Giet af. 2 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Vet 46.6 g
Verzadigd vet 17.5 g
Koolhydraat 37.5 g
Suiker 8.1 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 37.2 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn La Croix de Paty A.O.P. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal