Aardappelsalade met spekjes en erwtjes
Aardappelsalade met spekjes en erwtjes

Aardappelsalade met spekjes en erwtjes

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 12.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1.Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil, in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Pel en snij in schijfjes.

  3. Kook ondertussen de erwtjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

  4. Kook de eieren 10 min. Snij in stukjes.

  5. Bak de spekreepjes krokant in een hete pan zonder vetstof.

  6. Snij de kerstomaten in 4.

  7. Hak de peterselie en de sjalot fijn.

  8. Meng de aardappelen met alle andere ingrediënten (behalve de peterselie en de sjalot), kruid met peper en zet koel weg.

  9. Meng de mayonaise met de yoghurt en de ketchup. Kruid met wat cayennepeper.

  10. Meng de saus onder de aardappelsalade en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en sjalot.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1.Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil, in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Pel en snij in schijfjes.

  3. Kook ondertussen de erwtjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

  4. Kook de eieren 10 min. Snij in stukjes.

  5. Bak de spekreepjes krokant in een hete pan zonder vetstof.

  6. Snij de kerstomaten in 4.

  7. Hak de peterselie en de sjalot fijn.

  8. Meng de aardappelen met alle andere ingrediënten (behalve de peterselie en de sjalot), kruid met peper en zet koel weg.

  9. Meng de mayonaise met de yoghurt en de ketchup. Kruid met wat cayennepeper.

  10. Meng de saus onder de aardappelsalade en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en sjalot.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 12.9 g

Bekijk het recept digitaal