Aardappelslaatje met radijsjes en mierikswortel
Aardappelslaatje met radijsjes en mierikswortel

Aardappelslaatje met radijsjes en mierikswortel

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 141 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 15.1 g
Eiwit 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de aardappelen gaar in de schil en pel ze. Laat ze afkoelen.

  3. Meng de zure room met de yoghurt, de mierikswortel en het bieslook tot een glad sausje. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Snipper de lente-uitjes en voeg ze toe aan de saus.

  5. Bereiding:
  6. Snij de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de saus. Meng goed en zet de kom nog een halfuurtje op een koele plaats.

  7. Afwerking:
  8. Snij de radijsjes in fijne plakjes en meng ze onder de aardappelsalade. Hou enkele radijsjes apart voor de versiering.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de aardappelen gaar in de schil en pel ze. Laat ze afkoelen.

  3. Meng de zure room met de yoghurt, de mierikswortel en het bieslook tot een glad sausje. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Snipper de lente-uitjes en voeg ze toe aan de saus.

  5. Bereiding:
  6. Snij de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de saus. Meng goed en zet de kom nog een halfuurtje op een koele plaats.

  7. Afwerking:
  8. Snij de radijsjes in fijne plakjes en meng ze onder de aardappelsalade. Hou enkele radijsjes apart voor de versiering.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 141 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 15.1 g
Eiwit 2.9 g

Bekijk het recept digitaal