Amandelgebak met koffiebavarois
Amandelgebak met koffiebavarois

Amandelgebak met koffiebavarois

45 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 29.3 g
Eiwit 7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak koffie met 1 dl water en 3 eetl. koffie.

  3. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water.

  4. Bereiding:
  5. Maak het schuimdeeg: klop de eiwitten samen met de suiker stijf tot u een wit en glad mengsel krijgt.

  6. Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder, de bloem, het maïszetmeel en het zout. Zeef over het schuimdeeg en meng goed.

  7. Giet in een beboterde springvorm en bak gedurende 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  8. Haal het gebak uit de vorm en laat afkoelen.

  9. Maak de bavarois: knijp de gelatineblaadjes uit en laat smelten in de hete koffie. Voeg de suiker en likeur toe en blijf regelmatig kloppen tot het mengsel begint op te stijven.

  10. Klop de room half stijf en roer onder de koffiemengeling.

  11. Plaats de afgekoelde cake opnieuw in de springvorm en giet er de koffiebavarois over.

  12. Laat het gebak gedurende 4 u opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Versier het gebak met de chocoladecallets. U kan er ook cacaopoeder over strooien.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak koffie met 1 dl water en 3 eetl. koffie.

  3. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water.

  4. Bereiding:
  5. Maak het schuimdeeg: klop de eiwitten samen met de suiker stijf tot u een wit en glad mengsel krijgt.

  6. Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder, de bloem, het maïszetmeel en het zout. Zeef over het schuimdeeg en meng goed.

  7. Giet in een beboterde springvorm en bak gedurende 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  8. Haal het gebak uit de vorm en laat afkoelen.

  9. Maak de bavarois: knijp de gelatineblaadjes uit en laat smelten in de hete koffie. Voeg de suiker en likeur toe en blijf regelmatig kloppen tot het mengsel begint op te stijven.

  10. Klop de room half stijf en roer onder de koffiemengeling.

  11. Plaats de afgekoelde cake opnieuw in de springvorm en giet er de koffiebavarois over.

  12. Laat het gebak gedurende 4 u opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Versier het gebak met de chocoladecallets. U kan er ook cacaopoeder over strooien.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 29.3 g
Eiwit 7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Moka Bittere, geprononceerde koffie met een vol en krachtig aroma.

Bekijk het recept digitaal