Amerikaanse salade

Amerikaanse salade

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 29.1 g
Suiker 26.9 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 18.1 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Bereiding:
  5. Bak de spekblokjes in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan en laat afkoelen.

  6. Snij de ijsbergsla eerst in 2 en daarna in slierten. Verdeel ze over een grote schaal.

  7. Schil de mango en snij in stukken. Snij het vruchtvlees van de avocado eerst in plakjes en dan in stukjes. Verdeel de mango- en avocadoblokjes over de ijsbergsla.

  8. Snij de feta in stukken en verdeel de helft over de salade, samen met de spekblokjes.

  9. Verdeel er de rucola en de rest van de feta over en bestrooi met de pijnboompitten en de zachte veenbessen. Werk af met de balsamicocrème en de vloeibare honing.

Tip

Lekker bij gegrild vlees of als maaltijdsalade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Bereiding:
  5. Bak de spekblokjes in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan en laat afkoelen.

  6. Snij de ijsbergsla eerst in 2 en daarna in slierten. Verdeel ze over een grote schaal.

  7. Schil de mango en snij in stukken. Snij het vruchtvlees van de avocado eerst in plakjes en dan in stukjes. Verdeel de mango- en avocadoblokjes over de ijsbergsla.

  8. Snij de feta in stukken en verdeel de helft over de salade, samen met de spekblokjes.

  9. Verdeel er de rucola en de rest van de feta over en bestrooi met de pijnboompitten en de zachte veenbessen. Werk af met de balsamicocrème en de vloeibare honing.

Tip

Lekker bij gegrild vlees of als maaltijdsalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 29.1 g
Suiker 26.9 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 18.1 g
Zout 2 g

Bekijk het recept digitaal