Ananas-kaastaart met koekjesbodem
Ananas-kaastaart met koekjesbodem

Ananas-kaastaart met koekjesbodem

1 u. 20 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 37.7 g
Eiwit 10.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de koekjes volledig: doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegrol of glazen fles.

  3. Hak de walnoten grof.

  4. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit 1/2 citroen.

  5. Laat de ananasstukjes goed uitlekken en dep wat droog.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter en meng met de koekjeskruimels, de grofgehakte walnoten, de gember, kaneel en de 2 eetl. rietsuiker. Boter een springvorm in of bekleed een hoge taartvorm (4 cm hoog, Ø 24 cm) met een goed ingeboterd vel alumi-niumfolie.

  8. Meng de verse kaas met de 3 eieren en de eidooier. Schep er ook de 50 g rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de bloem, het citroensap, de geraspte citroenschil, de ananasstukjes en de room door. Verdeel het kaasmengsel over de koekjesbodem.

  9. Schuif de taart gedurende 15 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en bak nog 45 min. Dek de taart indien nodig af met wat aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te bruin kleurt. De taart is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  10. Afwerking:
  11. Laat de taart afkoelen, zet koel weg en dien goed fris op.

Tip

Versier deze kaastaart met wat vers rood fruit. Dien op met een straaltje frambozencoulis.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de koekjes volledig: doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegrol of glazen fles.

  3. Hak de walnoten grof.

  4. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit 1/2 citroen.

  5. Laat de ananasstukjes goed uitlekken en dep wat droog.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter en meng met de koekjeskruimels, de grofgehakte walnoten, de gember, kaneel en de 2 eetl. rietsuiker. Boter een springvorm in of bekleed een hoge taartvorm (4 cm hoog, Ø 24 cm) met een goed ingeboterd vel alumi-niumfolie.

  8. Meng de verse kaas met de 3 eieren en de eidooier. Schep er ook de 50 g rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de bloem, het citroensap, de geraspte citroenschil, de ananasstukjes en de room door. Verdeel het kaasmengsel over de koekjesbodem.

  9. Schuif de taart gedurende 15 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en bak nog 45 min. Dek de taart indien nodig af met wat aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te bruin kleurt. De taart is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  10. Afwerking:
  11. Laat de taart afkoelen, zet koel weg en dien goed fris op.

Tip

Versier deze kaastaart met wat vers rood fruit. Dien op met een straaltje frambozencoulis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 37.7 g
Eiwit 10.8 g

Bekijk het recept digitaal