- Bewaar

- Bewaar
Ananas-kaastaart met koekjesbodem
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de koekjes volledig: doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegrol of glazen fles.
-
Hak de walnoten grof.
-
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit 1/2 citroen.
-
Laat de ananasstukjes goed uitlekken en dep wat droog.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter en meng met de koekjeskruimels, de grofgehakte walnoten, de gember, kaneel en de 2 eetl. rietsuiker. Boter een springvorm in of bekleed een hoge taartvorm (4 cm hoog, Ø 24 cm) met een goed ingeboterd vel alumi-niumfolie.
-
Meng de verse kaas met de 3 eieren en de eidooier. Schep er ook de 50 g rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de bloem, het citroensap, de geraspte citroenschil, de ananasstukjes en de room door. Verdeel het kaasmengsel over de koekjesbodem.
-
Schuif de taart gedurende 15 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en bak nog 45 min. Dek de taart indien nodig af met wat aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te bruin kleurt. De taart is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Laat de taart afkoelen, zet koel weg en dien goed fris op.
Versier deze kaastaart met wat vers rood fruit. Dien op met een straaltje frambozencoulis.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de koekjes volledig: doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegrol of glazen fles.
-
Hak de walnoten grof.
-
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit 1/2 citroen.
-
Laat de ananasstukjes goed uitlekken en dep wat droog.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter en meng met de koekjeskruimels, de grofgehakte walnoten, de gember, kaneel en de 2 eetl. rietsuiker. Boter een springvorm in of bekleed een hoge taartvorm (4 cm hoog, Ø 24 cm) met een goed ingeboterd vel alumi-niumfolie.
-
Meng de verse kaas met de 3 eieren en de eidooier. Schep er ook de 50 g rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de bloem, het citroensap, de geraspte citroenschil, de ananasstukjes en de room door. Verdeel het kaasmengsel over de koekjesbodem.
-
Schuif de taart gedurende 15 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en bak nog 45 min. Dek de taart indien nodig af met wat aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te bruin kleurt. De taart is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Laat de taart afkoelen, zet koel weg en dien goed fris op.
Versier deze kaastaart met wat vers rood fruit. Dien op met een straaltje frambozencoulis.