- Bewaar

- Bewaar
Ananasmousse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de schil van de ananas en snij 4 schijfjes ananas in kleine stukjes.
-
Snij 4 flinterdunne ananasschijfjes en laat ze gedurende 50 min. 'drogen' in de oven (120 °C).
-
Scheid het eigeel van het eiwit.
-
Bereiding:
-
Klop het eigeel samen met de suiker en de vanillesuiker tot een licht gekleurd schuim.
-
Voeg het ananassap en het maïszetmeel toe en mix.
-
Warm het mengsel op en klop tot het lichtjes dikt. Laat even doorkoken en laat dan afkoelen.
-
Klop het eiwit stijf (u moet de kom kunnen omkeren) en schep onder het afgekoelde mengsel. Meng er de stukjes ananas onder en citroensap naar smaak.
-
Afwerking:
-
Schep in glaasjes en versier met een schijfje gedroogde ananas.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de schil van de ananas en snij 4 schijfjes ananas in kleine stukjes.
-
Snij 4 flinterdunne ananasschijfjes en laat ze gedurende 50 min. 'drogen' in de oven (120 °C).
-
Scheid het eigeel van het eiwit.
-
Bereiding:
-
Klop het eigeel samen met de suiker en de vanillesuiker tot een licht gekleurd schuim.
-
Voeg het ananassap en het maïszetmeel toe en mix.
-
Warm het mengsel op en klop tot het lichtjes dikt. Laat even doorkoken en laat dan afkoelen.
-
Klop het eiwit stijf (u moet de kom kunnen omkeren) en schep onder het afgekoelde mengsel. Meng er de stukjes ananas onder en citroensap naar smaak.
-
Afwerking:
-
Schep in glaasjes en versier met een schijfje gedroogde ananas.