Ananasmousse
Ananasmousse

Ananasmousse

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 4.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de schil van de ananas en snij 4 schijfjes ananas in kleine stukjes.

  3. Snij 4 flinterdunne ananasschijfjes en laat ze gedurende 50 min. 'drogen' in de oven (120 °C).

  4. Scheid het eigeel van het eiwit.

  5. Bereiding:
  6. Klop het eigeel samen met de suiker en de vanillesuiker tot een licht gekleurd schuim.

  7. Voeg het ananassap en het maïszetmeel toe en mix.

  8. Warm het mengsel op en klop tot het lichtjes dikt. Laat even doorkoken en laat dan afkoelen.

  9. Klop het eiwit stijf (u moet de kom kunnen omkeren) en schep onder het afgekoelde mengsel. Meng er de stukjes ananas onder en citroensap naar smaak.

  10. Afwerking:
  11. Schep in glaasjes en versier met een schijfje gedroogde ananas.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de schil van de ananas en snij 4 schijfjes ananas in kleine stukjes.

  3. Snij 4 flinterdunne ananasschijfjes en laat ze gedurende 50 min. 'drogen' in de oven (120 °C).

  4. Scheid het eigeel van het eiwit.

  5. Bereiding:
  6. Klop het eigeel samen met de suiker en de vanillesuiker tot een licht gekleurd schuim.

  7. Voeg het ananassap en het maïszetmeel toe en mix.

  8. Warm het mengsel op en klop tot het lichtjes dikt. Laat even doorkoken en laat dan afkoelen.

  9. Klop het eiwit stijf (u moet de kom kunnen omkeren) en schep onder het afgekoelde mengsel. Meng er de stukjes ananas onder en citroensap naar smaak.

  10. Afwerking:
  11. Schep in glaasjes en versier met een schijfje gedroogde ananas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 4.4 g

Bekijk het recept digitaal