- Bewaar

- Bewaar
Ananastaartjes met filodeeg
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Prosecco Superiore D.O.C.G. Asolo `La Gioiosa et Amorosa' Millesimato extra dry
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Schil de ananas en snij in schijven van 1 cm dik. Verwijder de harde kern uit elke schijf.
-
Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuurtje.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Breng de suiker, de kriekensiroop en 2 à 3 eetl. water aan de kook in een pan met anti-aanbaklaag. Leg de schijven ananas in de pan wanneer de suiker opgelost is. Draai na 5 min. om en laat de siroop volledig inkoken. Laat volledig afkoelen.
-
Mix intussen 2 eetl. kokospoeder, het amandelmeel, het vanille-extract en de melk met een staafmixer tot een gladde massa.
-
Bestrijk een vel filodeeg met 1/3 van de gesmolten boter, leg het tweede vel erop, bestrijk opnieuw met 1/3 van de gesmolten boter en herhaal met het derde vel. Snij in 4 vierkanten.
-
Verdeel het amandeldeeg over het midden van de vierkanten en leg er telkens een ananasschijf op.
-
Vouw de randen van het filodeeg naar binnen, maar laat de ananas onbedekt. Leg de taartjes op een bakplaat met bakpapier. Werk af met een kriek in het midden van het taartje en bestrooi met de rest van het kokospoeder.
-
Zet 15 à 20 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Serveer elk taartje met een bol vanille-ijs
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Prosecco Superiore D.O.C.G. Asolo `La Gioiosa et Amorosa' Millesimato extra dry
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Schil de ananas en snij in schijven van 1 cm dik. Verwijder de harde kern uit elke schijf.
-
Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuurtje.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Breng de suiker, de kriekensiroop en 2 à 3 eetl. water aan de kook in een pan met anti-aanbaklaag. Leg de schijven ananas in de pan wanneer de suiker opgelost is. Draai na 5 min. om en laat de siroop volledig inkoken. Laat volledig afkoelen.
-
Mix intussen 2 eetl. kokospoeder, het amandelmeel, het vanille-extract en de melk met een staafmixer tot een gladde massa.
-
Bestrijk een vel filodeeg met 1/3 van de gesmolten boter, leg het tweede vel erop, bestrijk opnieuw met 1/3 van de gesmolten boter en herhaal met het derde vel. Snij in 4 vierkanten.
-
Verdeel het amandeldeeg over het midden van de vierkanten en leg er telkens een ananasschijf op.
-
Vouw de randen van het filodeeg naar binnen, maar laat de ananas onbedekt. Leg de taartjes op een bakplaat met bakpapier. Werk af met een kriek in het midden van het taartje en bestrooi met de rest van het kokospoeder.
-
Zet 15 à 20 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Serveer elk taartje met een bol vanille-ijs
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Prosecco Superiore D.O.C.G. Asolo `La Gioiosa et Amorosa' Millesimato extra dry