- Bewaar
- Bewaar
Appelcakejes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
5 min.
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij elke appel in 6 schijven van 1 cm dik. Bestrooi met de bloemsuiker.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Mix 200 g boter met de suiker tot een gladde, luchtige massa.
-
Voeg de eieren een voor een en al mixend toe. Doe er de vanillesuiker bij en mix tot het deeg verdubbeld is in volume.
-
Zeef de bloem en het zout boven het deeg en mix tot een homogeen deeg.
-
Besmeer de cupcakevormpjes in een bakvorm met 1 eetl. boter en vul ze voor 2/3 met het deeg. Schik er telkens een schijf appel op.
-
Zet de bakvorm ± 20 min. in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
5 min.
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij elke appel in 6 schijven van 1 cm dik. Bestrooi met de bloemsuiker.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Mix 200 g boter met de suiker tot een gladde, luchtige massa.
-
Voeg de eieren een voor een en al mixend toe. Doe er de vanillesuiker bij en mix tot het deeg verdubbeld is in volume.
-
Zeef de bloem en het zout boven het deeg en mix tot een homogeen deeg.
-
Besmeer de cupcakevormpjes in een bakvorm met 1 eetl. boter en vul ze voor 2/3 met het deeg. Schik er telkens een schijf appel op.
-
Zet de bakvorm ± 20 min. in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.