Appelcakejes

Appelcakejes

Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 5 min.

  3. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij elke appel in 6 schijven van 1 cm dik. Bestrooi met de bloemsuiker.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  6. Mix 200 g boter met de suiker tot een gladde, luchtige massa.

  7. Voeg de eieren een voor een en al mixend toe. Doe er de vanillesuiker bij en mix tot het deeg verdubbeld is in volume.

  8. Zeef de bloem en het zout boven het deeg en mix tot een homogeen deeg.

  9. Besmeer de cupcakevormpjes in een bakvorm met 1 eetl. boter en vul ze voor 2/3 met het deeg. Schik er telkens een schijf appel op.

  10. Zet de bakvorm ± 20 min. in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 5 min.

  3. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij elke appel in 6 schijven van 1 cm dik. Bestrooi met de bloemsuiker.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  6. Mix 200 g boter met de suiker tot een gladde, luchtige massa.

  7. Voeg de eieren een voor een en al mixend toe. Doe er de vanillesuiker bij en mix tot het deeg verdubbeld is in volume.

  8. Zeef de bloem en het zout boven het deeg en mix tot een homogeen deeg.

  9. Besmeer de cupcakevormpjes in een bakvorm met 1 eetl. boter en vul ze voor 2/3 met het deeg. Schik er telkens een schijf appel op.

  10. Zet de bakvorm ± 20 min. in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

Bekijk het recept digitaal