Appelcrumble met frambozen en dadels
Appelcrumble met frambozen en dadels

Appelcrumble met frambozen en dadels

Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 47.6 g
Eiwit 4.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de dadels in fijne reepjes.

  4. Schil de appelen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (ø 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  8. Roer de stukjes appel, de frambozen en de reepjes dadel onder elkaar in een mengkom. Verdeel over het bladerdeeg.

  9. Maak een crumble: wrijf de zachte boter, de fijne suiker, de havermout en de bloem met uw vingers tot een grof kruimeldeeg. Verdeel over de taart en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de crumble niet aanbrandt.

  10. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de dadels in fijne reepjes.

  4. Schil de appelen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (ø 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  8. Roer de stukjes appel, de frambozen en de reepjes dadel onder elkaar in een mengkom. Verdeel over het bladerdeeg.

  9. Maak een crumble: wrijf de zachte boter, de fijne suiker, de havermout en de bloem met uw vingers tot een grof kruimeldeeg. Verdeel over de taart en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de crumble niet aanbrandt.

  10. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 47.6 g
Eiwit 4.4 g

Bekijk het recept digitaal