- Bewaar

- Bewaar
Appeltaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Pers de limoen.
-
Schil de appelen, snij in 4 partjes en daarna in fijne schijfjes. Besprenkel met het limoensap. Zo verkleuren de appelschijfjes niet.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit tot het deeg een diameter van ± 35 cm heeft. Leg het deeg met het bakpapier op een bakplaat.
-
Verdeel de appelschijfjes over het bladerdeeg tot op 2 à 3 cm van de randen. Vouw de randen naar binnen en een beetje naar omhoog.
-
Snij de boter in stukjes en verdeel over de appelschijfjes. Bestrooi met de rietsuiker en de vanillesuiker.
-
Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. De appeltjes moeten zacht zijn en het bladerdeeg krokant. Haal uit de oven.
-
Verwarm intussen de abrikozenconfituur in een steelpannetje en bestrijk er de taart mee.
Deze appeltaart is lekker koud of lauw. Als u ze lauw serveert, geef er dan een bolletje vanille-ijs of wat slagroom bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Pers de limoen.
-
Schil de appelen, snij in 4 partjes en daarna in fijne schijfjes. Besprenkel met het limoensap. Zo verkleuren de appelschijfjes niet.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit tot het deeg een diameter van ± 35 cm heeft. Leg het deeg met het bakpapier op een bakplaat.
-
Verdeel de appelschijfjes over het bladerdeeg tot op 2 à 3 cm van de randen. Vouw de randen naar binnen en een beetje naar omhoog.
-
Snij de boter in stukjes en verdeel over de appelschijfjes. Bestrooi met de rietsuiker en de vanillesuiker.
-
Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. De appeltjes moeten zacht zijn en het bladerdeeg krokant. Haal uit de oven.
-
Verwarm intussen de abrikozenconfituur in een steelpannetje en bestrijk er de taart mee.
Deze appeltaart is lekker koud of lauw. Als u ze lauw serveert, geef er dan een bolletje vanille-ijs of wat slagroom bij.