Appeltaart
Appeltaart

Appeltaart

50 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 29.2 g
Eiwit 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers de limoen.

  4. Schil de appelen, snij in 4 partjes en daarna in fijne schijfjes. Besprenkel met het limoensap. Zo verkleuren de appelschijfjes niet.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit tot het deeg een diameter van ± 35 cm heeft. Leg het deeg met het bakpapier op een bakplaat.

  8. Verdeel de appelschijfjes over het bladerdeeg tot op 2 à 3 cm van de randen. Vouw de randen naar binnen en een beetje naar omhoog.

  9. Snij de boter in stukjes en verdeel over de appelschijfjes. Bestrooi met de rietsuiker en de vanillesuiker.

  10. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. De appeltjes moeten zacht zijn en het bladerdeeg krokant. Haal uit de oven.

  11. Verwarm intussen de abrikozenconfituur in een steelpannetje en bestrijk er de taart mee.

Tip

Deze appeltaart is lekker koud of lauw. Als u ze lauw serveert, geef er dan een bolletje vanille-ijs of wat slagroom bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers de limoen.

  4. Schil de appelen, snij in 4 partjes en daarna in fijne schijfjes. Besprenkel met het limoensap. Zo verkleuren de appelschijfjes niet.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit tot het deeg een diameter van ± 35 cm heeft. Leg het deeg met het bakpapier op een bakplaat.

  8. Verdeel de appelschijfjes over het bladerdeeg tot op 2 à 3 cm van de randen. Vouw de randen naar binnen en een beetje naar omhoog.

  9. Snij de boter in stukjes en verdeel over de appelschijfjes. Bestrooi met de rietsuiker en de vanillesuiker.

  10. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. De appeltjes moeten zacht zijn en het bladerdeeg krokant. Haal uit de oven.

  11. Verwarm intussen de abrikozenconfituur in een steelpannetje en bestrijk er de taart mee.

Tip

Deze appeltaart is lekker koud of lauw. Als u ze lauw serveert, geef er dan een bolletje vanille-ijs of wat slagroom bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 29.2 g
Eiwit 1.9 g

Bekijk het recept digitaal