Ardens varkenshaasje met witloofpuree en bospaddenstoelen
Ardens varkenshaasje met witloofpuree en bospaddenstoelen

Ardens varkenshaasje met witloofpuree en bospaddenstoelen

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1741 kj
Energie 416 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 30.1 g
Suiker 7.3 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 37.6 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en zet nog 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in dunne reepjes. Snipper de uien, het knoflook en het bieslook fijn.

  6. Smelt de rest van de boter in een pan en stoof het witloof 10 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Prak de aardappelen en voeg er het witloof aan toe.

  7. Verhit intussen de olijfolie in de pan van het vlees en bak de uien en het knoflook 2 min. Voeg de diepgevroren bospaddenstoelen toe en bak 10 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en meng er het bieslook onder.

  8. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de puree en de paddenstoelen. Werk af met een beetje braadjus uit de ovenschaal.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en zet nog 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in dunne reepjes. Snipper de uien, het knoflook en het bieslook fijn.

  6. Smelt de rest van de boter in een pan en stoof het witloof 10 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Prak de aardappelen en voeg er het witloof aan toe.

  7. Verhit intussen de olijfolie in de pan van het vlees en bak de uien en het knoflook 2 min. Voeg de diepgevroren bospaddenstoelen toe en bak 10 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en meng er het bieslook onder.

  8. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de puree en de paddenstoelen. Werk af met een beetje braadjus uit de ovenschaal.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1741 kj
Energie 416 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 30.1 g
Suiker 7.3 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 37.6 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal