- Bewaar

- Bewaar
Ardense vinken met boschampignons
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Cabernet-Merlot Australië Bijzonder aangename rode wijn met neus van rijpe bessen, pruimen, kruiden en een munttoets. Ronde en soepele smaak met zachte tannines.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Overgiet de gedroogde boschampignons met heet water en laat minstens een uur zwellen (mag gerust ook langer). Schep de champignons uit het water (hou het weekvocht bij) en spoel ze nog eens grondig onder stromend water. Knijp ze lichtjes uit.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter in een stoofpot en kleur de diepgevroren Ardense vinken goudbruin aan alle kanten.
-
Voeg de boschampignons toe, 3 dl water, tijm, laurier, de geplette jeneverbessen, peper en een weinig zout. Schep er voorzichtig enkele lepels van het champignonweekvocht bij (schep van bovenaf, zodat het bezinksel onderaan blijft). Dit maakt de smaak van de boschampignons nog intenser.
-
Dek af en laat 30 min. sudderen. Haal het vlees uit de pan en bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Breng indien nodig nog verder op smaak met peper en zout en wentel er de Ardense vinken nog eens door.
-
Afwerking:
-
Serveer met puree of kroketjes en gestoofd witloof of een gemengde salade.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Cabernet-Merlot Australië Bijzonder aangename rode wijn met neus van rijpe bessen, pruimen, kruiden en een munttoets. Ronde en soepele smaak met zachte tannines.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Overgiet de gedroogde boschampignons met heet water en laat minstens een uur zwellen (mag gerust ook langer). Schep de champignons uit het water (hou het weekvocht bij) en spoel ze nog eens grondig onder stromend water. Knijp ze lichtjes uit.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter in een stoofpot en kleur de diepgevroren Ardense vinken goudbruin aan alle kanten.
-
Voeg de boschampignons toe, 3 dl water, tijm, laurier, de geplette jeneverbessen, peper en een weinig zout. Schep er voorzichtig enkele lepels van het champignonweekvocht bij (schep van bovenaf, zodat het bezinksel onderaan blijft). Dit maakt de smaak van de boschampignons nog intenser.
-
Dek af en laat 30 min. sudderen. Haal het vlees uit de pan en bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Breng indien nodig nog verder op smaak met peper en zout en wentel er de Ardense vinken nog eens door.
-
Afwerking:
-
Serveer met puree of kroketjes en gestoofd witloof of een gemengde salade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Cabernet-Merlot Australië Bijzonder aangename rode wijn met neus van rijpe bessen, pruimen, kruiden en een munttoets. Ronde en soepele smaak met zachte tannines.