- Bewaar

- Bewaar
Aspergebordje met scampi's en erwtenpuree
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Goud Blond trappistenbier Wijn Roero Arneis D.O.C.G. 'Ghita' Borgo Lame Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
ontdooitijd + 15 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de scampi’s ontdooien en dep droog.
-
Kook de eieren 10 min. gaar in water met een scheut azijn. Pel ze en prak fijn met een vork.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af, prak fijn en roer er 1 ei onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Schil de asperges met een dunschiller. Begin dun onder de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af en snij in 2. Kook de asperges 10 à 12 min. gaar in lichtgezouten water. Kruid de scampi’s met peper en zout en voeg ze de laatste 3 min. van de kooktijd toe. Giet af en dep de asperges en scampi’s goed droog.
-
Leg de sneetjes Ganda-ham op een bakplaat, bak ± 10 min. krokant in de voorverwarmde oven en verkruimel.
-
Verdeel de scampi’s, de asperges en de erwtenpuree over de borden. Bestrooi met het fijngeprakte ei en de krokante hamsnippers. Werk af met plukjes kervel en dille.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Goud Blond trappistenbier Wijn Roero Arneis D.O.C.G. 'Ghita' Borgo Lame Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
ontdooitijd + 15 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de scampi’s ontdooien en dep droog.
-
Kook de eieren 10 min. gaar in water met een scheut azijn. Pel ze en prak fijn met een vork.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af, prak fijn en roer er 1 ei onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Schil de asperges met een dunschiller. Begin dun onder de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af en snij in 2. Kook de asperges 10 à 12 min. gaar in lichtgezouten water. Kruid de scampi’s met peper en zout en voeg ze de laatste 3 min. van de kooktijd toe. Giet af en dep de asperges en scampi’s goed droog.
-
Leg de sneetjes Ganda-ham op een bakplaat, bak ± 10 min. krokant in de voorverwarmde oven en verkruimel.
-
Verdeel de scampi’s, de asperges en de erwtenpuree over de borden. Bestrooi met het fijngeprakte ei en de krokante hamsnippers. Werk af met plukjes kervel en dille.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Goud Blond trappistenbier Wijn Roero Arneis D.O.C.G. 'Ghita' Borgo Lame Piemonte - Italië