Aspergebordje met scampi's en erwtenpuree
Aspergebordje met scampi's en erwtenpuree

Aspergebordje met scampi's en erwtenpuree

15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 164 kcal
Energie 686 kj
Vet 3.9 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 15.1 g
Suiker 1.8 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 15.8 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 15 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Laat de scampi’s ontdooien en dep droog.

  4. Kook de eieren 10 min. gaar in water met een scheut azijn. Pel ze en prak fijn met een vork.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af, prak fijn en roer er 1 ei onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  6. Schil de asperges met een dunschiller. Begin dun onder de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af en snij in 2. Kook de asperges 10 à 12 min. gaar in lichtgezouten water. Kruid de scampi’s met peper en zout en voeg ze de laatste 3 min. van de kooktijd toe. Giet af en dep de asperges en scampi’s goed droog.

  7. Leg de sneetjes Ganda-ham op een bakplaat, bak ± 10 min. krokant in de voorverwarmde oven en verkruimel.

  8. Verdeel de scampi’s, de asperges en de erwtenpuree over de borden. Bestrooi met het fijngeprakte ei en de krokante hamsnippers. Werk af met plukjes kervel en dille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 15 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Laat de scampi’s ontdooien en dep droog.

  4. Kook de eieren 10 min. gaar in water met een scheut azijn. Pel ze en prak fijn met een vork.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af, prak fijn en roer er 1 ei onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  6. Schil de asperges met een dunschiller. Begin dun onder de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af en snij in 2. Kook de asperges 10 à 12 min. gaar in lichtgezouten water. Kruid de scampi’s met peper en zout en voeg ze de laatste 3 min. van de kooktijd toe. Giet af en dep de asperges en scampi’s goed droog.

  7. Leg de sneetjes Ganda-ham op een bakplaat, bak ± 10 min. krokant in de voorverwarmde oven en verkruimel.

  8. Verdeel de scampi’s, de asperges en de erwtenpuree over de borden. Bestrooi met het fijngeprakte ei en de krokante hamsnippers. Werk af met plukjes kervel en dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 164 kcal
Energie 686 kj
Vet 3.9 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 15.1 g
Suiker 1.8 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 15.8 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Goud Blond trappistenbier Wijn Roero Arneis D.O.C.G. 'Ghita' Borgo Lame Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal