Aspergeroomsoep (lactosevrij)
Aspergeroomsoep (lactosevrij)

Aspergeroomsoep (lactosevrij)

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 188 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de punten van de asperges en snij de ongeschilde stengels in stukjes.

  3. Breng 8 dl water aan de kook met de vleesbouillon, en leg er de aspergepunten in. Laat 7 min. koken. Schep de punten uit de fond en zet afgedekt weg op een koele plaats.

  4. Bereiding:
  5. Leng de vleesbouillon aan met 8 dl water (2 x de hoeveelheid bouillon) en breng aan de kook.

  6. Doe er de aspergestukjes in en laat 20 min. zachtjes koken, zonder deksel.

  7. Mix de soep heel fijn (leng eventueel aan met wat water) en zeef ze zodat ze mooi glad wordt.

  8. Smelt 2 eetl. lactosevrije vetstof in een kookpot en roer er 2 afgestreken eetl. bloem door. Laat even bakken en giet er al roerend de gezeefde soep bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat even doorkoken.

  9. Klop in een soepterrine de eidooier los met het plantaardig alternatief voor room. Giet er de hete soep op en roer goed om. Werk af met de aspergepunten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de punten van de asperges en snij de ongeschilde stengels in stukjes.

  3. Breng 8 dl water aan de kook met de vleesbouillon, en leg er de aspergepunten in. Laat 7 min. koken. Schep de punten uit de fond en zet afgedekt weg op een koele plaats.

  4. Bereiding:
  5. Leng de vleesbouillon aan met 8 dl water (2 x de hoeveelheid bouillon) en breng aan de kook.

  6. Doe er de aspergestukjes in en laat 20 min. zachtjes koken, zonder deksel.

  7. Mix de soep heel fijn (leng eventueel aan met wat water) en zeef ze zodat ze mooi glad wordt.

  8. Smelt 2 eetl. lactosevrije vetstof in een kookpot en roer er 2 afgestreken eetl. bloem door. Laat even bakken en giet er al roerend de gezeefde soep bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat even doorkoken.

  9. Klop in een soepterrine de eidooier los met het plantaardig alternatief voor room. Giet er de hete soep op en roer goed om. Werk af met de aspergepunten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 188 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal