- Bewaar

- Bewaar
Aspergeroomsoep (lactosevrij)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de punten van de asperges en snij de ongeschilde stengels in stukjes.
-
Breng 8 dl water aan de kook met de vleesbouillon, en leg er de aspergepunten in. Laat 7 min. koken. Schep de punten uit de fond en zet afgedekt weg op een koele plaats.
-
Bereiding:
-
Leng de vleesbouillon aan met 8 dl water (2 x de hoeveelheid bouillon) en breng aan de kook.
-
Doe er de aspergestukjes in en laat 20 min. zachtjes koken, zonder deksel.
-
Mix de soep heel fijn (leng eventueel aan met wat water) en zeef ze zodat ze mooi glad wordt.
-
Smelt 2 eetl. lactosevrije vetstof in een kookpot en roer er 2 afgestreken eetl. bloem door. Laat even bakken en giet er al roerend de gezeefde soep bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat even doorkoken.
-
Klop in een soepterrine de eidooier los met het plantaardig alternatief voor room. Giet er de hete soep op en roer goed om. Werk af met de aspergepunten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de punten van de asperges en snij de ongeschilde stengels in stukjes.
-
Breng 8 dl water aan de kook met de vleesbouillon, en leg er de aspergepunten in. Laat 7 min. koken. Schep de punten uit de fond en zet afgedekt weg op een koele plaats.
-
Bereiding:
-
Leng de vleesbouillon aan met 8 dl water (2 x de hoeveelheid bouillon) en breng aan de kook.
-
Doe er de aspergestukjes in en laat 20 min. zachtjes koken, zonder deksel.
-
Mix de soep heel fijn (leng eventueel aan met wat water) en zeef ze zodat ze mooi glad wordt.
-
Smelt 2 eetl. lactosevrije vetstof in een kookpot en roer er 2 afgestreken eetl. bloem door. Laat even bakken en giet er al roerend de gezeefde soep bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat even doorkoken.
-
Klop in een soepterrine de eidooier los met het plantaardig alternatief voor room. Giet er de hete soep op en roer goed om. Werk af met de aspergepunten.