Aziatische slawraps met crispy vegan nuggets
Aziatische slawraps met crispy vegan nuggets

Aziatische slawraps met crispy vegan nuggets

25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Energie 1803 kj
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 34.3 g
Suiker 10.7 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 18.7 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Maak de dressing: pers de limoen en pers of rasp het knoflook. Meng het limoensap met het knoflook, de sojasaus, de agavesiroop en de sesamolie.

  2. Schil de wortelen en snij in sliertjes met een juliennesnijder (of snij in lange linten met een dunschiller en snij daarna in fijne reepjes). Snij het pepertje in fijne ringen en verwijder eventueel de pitjes. Snijd de lente-uitjes in schuine ringen. Maak de blaadjes los van de slaharten. Hak de koriander fijn.

  3. Rooster het sesamzaad kort lichtbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan.

  4. Verhit de olie in dezelfde pan en bak de vegan nuggets 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin op een matig vuur.

  5. Beleg de slablaadjes met de vegan nuggets, enkele sliertjes wortel, lente-uitjes, pepertjes en koriander. Bedruppel met de dressing en werk af met het sesamzaad.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Caroline Dhont (@avocadovandeduivel).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Maak de dressing: pers de limoen en pers of rasp het knoflook. Meng het limoensap met het knoflook, de sojasaus, de agavesiroop en de sesamolie.

  2. Schil de wortelen en snij in sliertjes met een juliennesnijder (of snij in lange linten met een dunschiller en snij daarna in fijne reepjes). Snij het pepertje in fijne ringen en verwijder eventueel de pitjes. Snijd de lente-uitjes in schuine ringen. Maak de blaadjes los van de slaharten. Hak de koriander fijn.

  3. Rooster het sesamzaad kort lichtbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan.

  4. Verhit de olie in dezelfde pan en bak de vegan nuggets 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin op een matig vuur.

  5. Beleg de slablaadjes met de vegan nuggets, enkele sliertjes wortel, lente-uitjes, pepertjes en koriander. Bedruppel met de dressing en werk af met het sesamzaad.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Caroline Dhont (@avocadovandeduivel).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Energie 1803 kj
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 34.3 g
Suiker 10.7 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 18.7 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g

Bekijk het recept digitaal