- Bewaar

- Bewaar
Bananenbrood met chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Breek de chocolade in stukken. - Ontpit de dadels en snij in 4. - Snij 3 bananen in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Mix de dadels en de stukken banaan met een staafmixer of in de blender tot een kleverig deeg.
-
Klop de eieren samen met het zout tot een luchtig mengsel. Meng samen met de amandeldrink onder het bananenmengsel.
-
Voeg het amandelpoeder en de speltbloem toe en meng tot een glad deeg.
-
Voeg het bakpoeder en 3/4 van de chocolade toe en meng alles nog eens goed onder elkaar.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Snij de overgebleven banaan in de lengte in 2 en leg boven op het deeg. Druk lichtjes in het deeg.
-
Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Het bananenbrood is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Haal het bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
-
Smelt intussen de rest van de chocolade op een zacht vuur au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Verdeel de gesmolten chocolade met een lepel over het lichtjes afgekoelde bananenbrood (maak streepjes door met uw lepel heen en weer te bewegen). Laat de chocolade hard worden.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Breek de chocolade in stukken. - Ontpit de dadels en snij in 4. - Snij 3 bananen in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Mix de dadels en de stukken banaan met een staafmixer of in de blender tot een kleverig deeg.
-
Klop de eieren samen met het zout tot een luchtig mengsel. Meng samen met de amandeldrink onder het bananenmengsel.
-
Voeg het amandelpoeder en de speltbloem toe en meng tot een glad deeg.
-
Voeg het bakpoeder en 3/4 van de chocolade toe en meng alles nog eens goed onder elkaar.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Snij de overgebleven banaan in de lengte in 2 en leg boven op het deeg. Druk lichtjes in het deeg.
-
Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Het bananenbrood is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Haal het bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
-
Smelt intussen de rest van de chocolade op een zacht vuur au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Verdeel de gesmolten chocolade met een lepel over het lichtjes afgekoelde bananenbrood (maak streepjes door met uw lepel heen en weer te bewegen). Laat de chocolade hard worden.