Bananenbrood met chocolade
Bananenbrood met chocolade

Bananenbrood met chocolade

Ontbijt
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 228 kcal
Vet 9.5 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 27.5 g
Suiker 15.6 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Breek de chocolade in stukken. - Ontpit de dadels en snij in 4. - Snij 3 bananen in stukken.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  5. Mix de dadels en de stukken banaan met een staafmixer of in de blender tot een kleverig deeg.

  6. Klop de eieren samen met het zout tot een luchtig mengsel. Meng samen met de amandeldrink onder het bananenmengsel.

  7. Voeg het amandelpoeder en de speltbloem toe en meng tot een glad deeg.

  8. Voeg het bakpoeder en 3/4 van de chocolade toe en meng alles nog eens goed onder elkaar.

  9. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Snij de overgebleven banaan in de lengte in 2 en leg boven op het deeg. Druk lichtjes in het deeg.

  10. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Het bananenbrood is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  11. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  12. Smelt intussen de rest van de chocolade op een zacht vuur au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  13. Verdeel de gesmolten chocolade met een lepel over het lichtjes afgekoelde bananenbrood (maak streepjes door met uw lepel heen en weer te bewegen). Laat de chocolade hard worden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Breek de chocolade in stukken. - Ontpit de dadels en snij in 4. - Snij 3 bananen in stukken.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  5. Mix de dadels en de stukken banaan met een staafmixer of in de blender tot een kleverig deeg.

  6. Klop de eieren samen met het zout tot een luchtig mengsel. Meng samen met de amandeldrink onder het bananenmengsel.

  7. Voeg het amandelpoeder en de speltbloem toe en meng tot een glad deeg.

  8. Voeg het bakpoeder en 3/4 van de chocolade toe en meng alles nog eens goed onder elkaar.

  9. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Snij de overgebleven banaan in de lengte in 2 en leg boven op het deeg. Druk lichtjes in het deeg.

  10. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Het bananenbrood is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  11. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  12. Smelt intussen de rest van de chocolade op een zacht vuur au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  13. Verdeel de gesmolten chocolade met een lepel over het lichtjes afgekoelde bananenbrood (maak streepjes door met uw lepel heen en weer te bewegen). Laat de chocolade hard worden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 228 kcal
Vet 9.5 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 27.5 g
Suiker 15.6 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal