- Bewaar

- Bewaar
Bananentaartje
Onze drankensuggesties
Wijn Champagne Pol Gardère demi-sec
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + 30 min. marineren)
-
Snij de bananen in schijfjes en laat 30 min. marineren in het citroen- en sinaasappelsap met de kaneel.
-
Leg ondertussen 7 aluminiumvormpjes (Ø 10 cm) omgekeerd op het vel bladerdeeg. Snij rondom het deeg weg en leg het deegrondje in het vormpje. Druk goed aan en prik er lichtjes in met een vork.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Haal ondertussen de schijfjes banaan uit de marinade en bewaar het sap. Schik de schijfjes op het deeg (ze mogen overlappen).
-
Smelt de boter in een steelpan. Doe er de suiker bij en verwarm. Roer tot u een goudbruine, stroperige saus krijgt. Doe er de sinaasappel-citroenmarinade bij. Laat even koken.
-
Lepel de saus over de taartjes. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat wat afkoelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Champagne Pol Gardère demi-sec
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + 30 min. marineren)
-
Snij de bananen in schijfjes en laat 30 min. marineren in het citroen- en sinaasappelsap met de kaneel.
-
Leg ondertussen 7 aluminiumvormpjes (Ø 10 cm) omgekeerd op het vel bladerdeeg. Snij rondom het deeg weg en leg het deegrondje in het vormpje. Druk goed aan en prik er lichtjes in met een vork.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Haal ondertussen de schijfjes banaan uit de marinade en bewaar het sap. Schik de schijfjes op het deeg (ze mogen overlappen).
-
Smelt de boter in een steelpan. Doe er de suiker bij en verwarm. Roer tot u een goudbruine, stroperige saus krijgt. Doe er de sinaasappel-citroenmarinade bij. Laat even koken.
-
Lepel de saus over de taartjes. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat wat afkoelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Champagne Pol Gardère demi-sec