Bananentaartje
Bananentaartje

Bananentaartje

1 u.
Dessert
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + 30 min. marineren)

  3. Snij de bananen in schijfjes en laat 30 min. marineren in het citroen- en sinaasappelsap met de kaneel.

  4. Leg ondertussen 7 aluminiumvormpjes (Ø 10 cm) omgekeerd op het vel bladerdeeg. Snij rondom het deeg weg en leg het deegrondje in het vormpje. Druk goed aan en prik er lichtjes in met een vork.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  7. Haal ondertussen de schijfjes banaan uit de marinade en bewaar het sap. Schik de schijfjes op het deeg (ze mogen overlappen).

  8. Smelt de boter in een steelpan. Doe er de suiker bij en verwarm. Roer tot u een goudbruine, stroperige saus krijgt. Doe er de sinaasappel-citroenmarinade bij. Laat even koken.

  9. Lepel de saus over de taartjes. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat wat afkoelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + 30 min. marineren)

  3. Snij de bananen in schijfjes en laat 30 min. marineren in het citroen- en sinaasappelsap met de kaneel.

  4. Leg ondertussen 7 aluminiumvormpjes (Ø 10 cm) omgekeerd op het vel bladerdeeg. Snij rondom het deeg weg en leg het deegrondje in het vormpje. Druk goed aan en prik er lichtjes in met een vork.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  7. Haal ondertussen de schijfjes banaan uit de marinade en bewaar het sap. Schik de schijfjes op het deeg (ze mogen overlappen).

  8. Smelt de boter in een steelpan. Doe er de suiker bij en verwarm. Roer tot u een goudbruine, stroperige saus krijgt. Doe er de sinaasappel-citroenmarinade bij. Laat even koken.

  9. Lepel de saus over de taartjes. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat wat afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Champagne Pol Gardère demi-sec

Bekijk het recept digitaal