- Bewaar

- Bewaar
BBQ-schotel met hasselbackaardappel en gerookte kaas
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Primeur Sterk blond bier Wijn Château Artix `Les Murailles' A.O.P. Minervois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Dompel het rookplankje 1 u. onder in koud water.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. in lichtgezouten water.
-
Maak inkepingen van enkele mm dik in de tomaten, maar snij niet volledig door (plaats de tomaten bv. tussen 2 houten lepels en snij met een mes door de tomaten tot tegen de stelen).
-
Meng 1 koffiel. Italiaanse kruiden onder de mozzarella. Duw samen met het basilicum tussen de inkepingen van de tomaten.
-
Meng 1 koffiel. Italiaanse kruiden met de olijfolie met look. Snij de slaharten in de lengte in 2 en bestrijk met de kruidenolie.
-
Snij de oude gouda in repen van 1 cm.
-
Giet de aardappelen af. Snij inkepingen van enkele mm dik in de aardappelen.
-
Snij de sneetjes chorizo in 2 en steek ze tussen de inkepingen. Smelt de boter in een steelpannetje en roer er de blaadjes rozemarijn onder. Bestrijk de aardappelen met de kruidenboter.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (± 30 min.)
-
Bak het vlees gaar op de barbecue (gaartijd afhankelijk van het type vlees).
-
Leg de aardappelen in het midden van de barbecue.
-
Schuif de houtskool naar opzij en laat de aardappelen ± 30min. indirect grillen.
-
Zet de tomaten op de rand van de barbecue en laat 10 à
-
15min. garen.
-
Leg de kaas op het rookplankje en laat 10 min. bakken op de barbecue (bij voorkeur een gesloten barbecue).
-
Bak de slaharten ± 5 min. goudbruin in het midden van de barbecue.
-
Verkruimel de gerookte kaas over de tomaten.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Primeur Sterk blond bier Wijn Château Artix `Les Murailles' A.O.P. Minervois
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Dompel het rookplankje 1 u. onder in koud water.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. in lichtgezouten water.
-
Maak inkepingen van enkele mm dik in de tomaten, maar snij niet volledig door (plaats de tomaten bv. tussen 2 houten lepels en snij met een mes door de tomaten tot tegen de stelen).
-
Meng 1 koffiel. Italiaanse kruiden onder de mozzarella. Duw samen met het basilicum tussen de inkepingen van de tomaten.
-
Meng 1 koffiel. Italiaanse kruiden met de olijfolie met look. Snij de slaharten in de lengte in 2 en bestrijk met de kruidenolie.
-
Snij de oude gouda in repen van 1 cm.
-
Giet de aardappelen af. Snij inkepingen van enkele mm dik in de aardappelen.
-
Snij de sneetjes chorizo in 2 en steek ze tussen de inkepingen. Smelt de boter in een steelpannetje en roer er de blaadjes rozemarijn onder. Bestrijk de aardappelen met de kruidenboter.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (± 30 min.)
-
Bak het vlees gaar op de barbecue (gaartijd afhankelijk van het type vlees).
-
Leg de aardappelen in het midden van de barbecue.
-
Schuif de houtskool naar opzij en laat de aardappelen ± 30min. indirect grillen.
-
Zet de tomaten op de rand van de barbecue en laat 10 à
-
15min. garen.
-
Leg de kaas op het rookplankje en laat 10 min. bakken op de barbecue (bij voorkeur een gesloten barbecue).
-
Bak de slaharten ± 5 min. goudbruin in het midden van de barbecue.
-
Verkruimel de gerookte kaas over de tomaten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Primeur Sterk blond bier Wijn Château Artix `Les Murailles' A.O.P. Minervois