BBQ-schotel met hasselbackaardappel en gerookte kaas
BBQ-schotel met hasselbackaardappel en gerookte kaas

BBQ-schotel met hasselbackaardappel en gerookte kaas

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1049 kcal
Vet 63.3 g
Verzadigd vet 26 g
Koolhydraat 29 g
Suiker 10.1 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 87.3 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Dompel het rookplankje 1 u. onder in koud water.

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. in lichtgezouten water.

  4. Maak inkepingen van enkele mm dik in de tomaten, maar snij niet volledig door (plaats de tomaten bv. tussen 2 houten lepels en snij met een mes door de tomaten tot tegen de stelen).

  5. Meng 1 koffiel. Italiaanse kruiden onder de mozzarella. Duw samen met het basilicum tussen de inkepingen van de tomaten.

  6. Meng 1 koffiel. Italiaanse kruiden met de olijfolie met look. Snij de slaharten in de lengte in 2 en bestrijk met de kruidenolie.

  7. Snij de oude gouda in repen van 1 cm.

  8. Giet de aardappelen af. Snij inkepingen van enkele mm dik in de aardappelen.

  9. Snij de sneetjes chorizo in 2 en steek ze tussen de inkepingen. Smelt de boter in een steelpannetje en roer er de blaadjes rozemarijn onder. Bestrijk de aardappelen met de kruidenboter.

  10. BEREIDING OP DE BARBECUE (± 30 min.)
  11. Bak het vlees gaar op de barbecue (gaartijd afhankelijk van het type vlees).

  12. Leg de aardappelen in het midden van de barbecue.

  13. Schuif de houtskool naar opzij en laat de aardappelen ± 30min. indirect grillen.

  14. Zet de tomaten op de rand van de barbecue en laat 10 à

  15. 15min. garen.

  16. Leg de kaas op het rookplankje en laat 10 min. bakken op de barbecue (bij voorkeur een gesloten barbecue).

  17. Bak de slaharten ± 5 min. goudbruin in het midden van de barbecue.

  18. Verkruimel de gerookte kaas over de tomaten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Dompel het rookplankje 1 u. onder in koud water.

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. in lichtgezouten water.

  4. Maak inkepingen van enkele mm dik in de tomaten, maar snij niet volledig door (plaats de tomaten bv. tussen 2 houten lepels en snij met een mes door de tomaten tot tegen de stelen).

  5. Meng 1 koffiel. Italiaanse kruiden onder de mozzarella. Duw samen met het basilicum tussen de inkepingen van de tomaten.

  6. Meng 1 koffiel. Italiaanse kruiden met de olijfolie met look. Snij de slaharten in de lengte in 2 en bestrijk met de kruidenolie.

  7. Snij de oude gouda in repen van 1 cm.

  8. Giet de aardappelen af. Snij inkepingen van enkele mm dik in de aardappelen.

  9. Snij de sneetjes chorizo in 2 en steek ze tussen de inkepingen. Smelt de boter in een steelpannetje en roer er de blaadjes rozemarijn onder. Bestrijk de aardappelen met de kruidenboter.

  10. BEREIDING OP DE BARBECUE (± 30 min.)
  11. Bak het vlees gaar op de barbecue (gaartijd afhankelijk van het type vlees).

  12. Leg de aardappelen in het midden van de barbecue.

  13. Schuif de houtskool naar opzij en laat de aardappelen ± 30min. indirect grillen.

  14. Zet de tomaten op de rand van de barbecue en laat 10 à

  15. 15min. garen.

  16. Leg de kaas op het rookplankje en laat 10 min. bakken op de barbecue (bij voorkeur een gesloten barbecue).

  17. Bak de slaharten ± 5 min. goudbruin in het midden van de barbecue.

  18. Verkruimel de gerookte kaas over de tomaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1049 kcal
Vet 63.3 g
Verzadigd vet 26 g
Koolhydraat 29 g
Suiker 10.1 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 87.3 g
Zout 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Primeur Sterk blond bier Wijn Château Artix `Les Murailles' A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal