Bedekte amandel-notentaart
Bedekte amandel-notentaart

Bedekte amandel-notentaart

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 39 g
Eiwit 14.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. dagen op voorhand, 10 min.
  3. Breng de melk aan de kook in een ruime kookpan. Voeg de karnemelk toe en neem de pan van het vuur. Zet weg in de koelkast. De melk en de karnemelk gaan stremmen (in zekere mate stollen).

  4. De dag voordien
  5. Giet de melk in een zeefdoek, knoop die dicht en hang hem ± 6 u omhoog zodat het vocht (de wei) er uit kan druppen. Druk er eventueel nog wat vocht uit zodat u een droge massa bekomt (matten genoemd).

  6. Laat het bladerdeeg ontdooien (15 à 30 min.).

  7. Plet de madeirakoekjes en de walnoten afzonderlijk. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol over rolt.

  8. Bereiding:
  9. (6 u later of de dag nadien, 45 min.)

  10. Smeer een taartvorm (± 28 cm doorsnede, 3 cm hoog) in met boter en bestrooi met wat bloem.

  11. Gebruik 2 plakjes bladerdeeg voor de bodem van de taart. Leg ze in de lengte ongeveer 2 cm over elkaar en kleef ze aaneen met water. Rol het bladerdeeg uit tot een doorsnede van ± 35 cm en leg het in de taartvorm. Doorprik het deeg met een vork.

  12. Het andere plakje dient als deksel: rol het uit zodat u een cirkelvorm van iets meer dan 28 cm doorsnede kunt uitsnijden.

  13. Bereid de vulling: meng de uitgelekte massa van melk en karnemelk met 2 eidooiers, 5 eetl. suiker, het amandelpoeder, de geplette madeirakoekjes en de geplette walnoten.

  14. Klop het eiwit tot stevige sneeuw en schep het voorzichtig door de massa. Vul hiermee de taart. Leg het bladerdeegdeksel er losjes op (de taart gaat nog zwellen). Kleef het aan de zijwanden vast met wat water. Knip er enkele keren in met een schaar.

  15. Klop een ei los en strijk het deksel ermee in. Schuif in een voorverwarmde oven (180 °C) en laat gedurende 30 à 35 min. bakken. Zet koel weg.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. dagen op voorhand, 10 min.
  3. Breng de melk aan de kook in een ruime kookpan. Voeg de karnemelk toe en neem de pan van het vuur. Zet weg in de koelkast. De melk en de karnemelk gaan stremmen (in zekere mate stollen).

  4. De dag voordien
  5. Giet de melk in een zeefdoek, knoop die dicht en hang hem ± 6 u omhoog zodat het vocht (de wei) er uit kan druppen. Druk er eventueel nog wat vocht uit zodat u een droge massa bekomt (matten genoemd).

  6. Laat het bladerdeeg ontdooien (15 à 30 min.).

  7. Plet de madeirakoekjes en de walnoten afzonderlijk. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol over rolt.

  8. Bereiding:
  9. (6 u later of de dag nadien, 45 min.)

  10. Smeer een taartvorm (± 28 cm doorsnede, 3 cm hoog) in met boter en bestrooi met wat bloem.

  11. Gebruik 2 plakjes bladerdeeg voor de bodem van de taart. Leg ze in de lengte ongeveer 2 cm over elkaar en kleef ze aaneen met water. Rol het bladerdeeg uit tot een doorsnede van ± 35 cm en leg het in de taartvorm. Doorprik het deeg met een vork.

  12. Het andere plakje dient als deksel: rol het uit zodat u een cirkelvorm van iets meer dan 28 cm doorsnede kunt uitsnijden.

  13. Bereid de vulling: meng de uitgelekte massa van melk en karnemelk met 2 eidooiers, 5 eetl. suiker, het amandelpoeder, de geplette madeirakoekjes en de geplette walnoten.

  14. Klop het eiwit tot stevige sneeuw en schep het voorzichtig door de massa. Vul hiermee de taart. Leg het bladerdeegdeksel er losjes op (de taart gaat nog zwellen). Kleef het aan de zijwanden vast met wat water. Knip er enkele keren in met een schaar.

  15. Klop een ei los en strijk het deksel ermee in. Schuif in een voorverwarmde oven (180 °C) en laat gedurende 30 à 35 min. bakken. Zet koel weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 39 g
Eiwit 14.2 g

Bekijk het recept digitaal