Belgische croque
Belgische croque

Belgische croque

20 min.
Aperitiefhapje
18 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 1.3 g
Koolhydraat 3.8 g
Eiwit 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Besmeer 2 sneetjes toastbrood met de Luikse siroop. Leg er telkens 1 sneetje ham en 1 sneetje kaas op.

  3. Schil de halve appel en snij in fijne schijfjes. Verdeel over de kaas en dek af met een tweede sneetje brood.

  4. Bak goudbruin in een croque-monsieurtoestel. Of zet ± 7 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  5. Snij intussen de druiven in 2.

  6. Snij elke croque-monsieur in 9 gelijke stukjes. Prik op elk stukje 1 halve druif met een prikkertje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Besmeer 2 sneetjes toastbrood met de Luikse siroop. Leg er telkens 1 sneetje ham en 1 sneetje kaas op.

  3. Schil de halve appel en snij in fijne schijfjes. Verdeel over de kaas en dek af met een tweede sneetje brood.

  4. Bak goudbruin in een croque-monsieurtoestel. Of zet ± 7 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  5. Snij intussen de druiven in 2.

  6. Snij elke croque-monsieur in 9 gelijke stukjes. Prik op elk stukje 1 halve druif met een prikkertje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 1.3 g
Koolhydraat 3.8 g
Eiwit 2.4 g

Bekijk het recept digitaal